Κυριακή 16 Μαρτίου 2025

Σιμιγδαλένιος χαλβάς σε μία κατσαρόλα μόνο κ χωρίς πιτσιλίσματα !!!

Ετσι φτιάχνω τον πιο απίθανο σιμιγδαλένιο  χαλβά  σε μία κατσαρόλα μόνο κ χωρίς πιτσιλίσματα !!!

ΥΛΙΚΑ-Τα γνωστά -όλα με το ίδιο ποτήρι νερού μετράμε

1 ποτήρι λάδι ηλιέλαιο η καλαμποκέλαιο

2 ποτήρια σιμιγδάλι -Να βάλετε  1 ποτήρι χονδρό και 1 ποτήρι ψιλό - ή 2 ποτήρια χονδρό

2και 1/2 ποτήρια ζάχαρη ...κανονικά είναι 3 ποτήρια αλλά γίνετε πολύ γλυκός

4 ποτήρια νερό

1 κουτ του γλυκού κοφτό καλή κανέλα

Σταφίδες ξανθές -Εβαλα 1 κούπα του τσαγιού


 Βάζω στην κατσαρόλα το λάδι με το σιμιγδάλι και καβουρντίζω μέχρι να πάρει χρώμα περίπου 15 λεπτά στην μεσαία θερμοκρασία ανακατεύοντας πολύ τακτικά με ξύλινη κουτάλα .

Μόλις πάρει το χρώμα που θέλω -δεν τον θέλω εγώ πολύ σκούρο -προσθέτω την ζάχαρη και αμέσως το νερό και ανακατεύω σε μέτρια θερμοκρασία συνέχεια .

Μόλις αρχίσει και πήζει προσθέτω την κανέλα τις σταφίδες και αν έχω κ καρύδι -συνήθως δεν βάζω -

Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δούμε ότι ξεκολλάει από τα τοιχώματα τις κατσαρόλας κ μαζεύετε ο χαλβάς στην κουτάλα -τότε είναι έτοιμος ,

Τον αφήνω για 10 λεπτά στην κατσαρόλα κ μετά τον βάζω σε φόρμα κ πασπαλίζω με κανέλα .

Από όσους χαλβάδες με σιμιγδάλι κυκλοφορούν με διάφορες παραλλαγές  αυτός ο κλασικός δεν συγκρίνετε με κανέναν !!!
 

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ