Ετσι φτιάχνω τον πιο απίθανο σιμιγδαλένιο χαλβά σε μία κατσαρόλα μόνο κ χωρίς πιτσιλίσματα !!!
ΥΛΙΚΑ-Τα γνωστά -όλα με το ίδιο ποτήρι νερού μετράμε
1 ποτήρι λάδι ηλιέλαιο η καλαμποκέλαιο
2 ποτήρια σιμιγδάλι -Να βάλετε 1 ποτήρι χονδρό και 1 ποτήρι ψιλό - ή 2 ποτήρια χονδρό
2και 1/2 ποτήρια ζάχαρη ...κανονικά είναι 3 ποτήρια αλλά γίνετε πολύ γλυκός
4 ποτήρια νερό
1 κουτ του γλυκού κοφτό καλή κανέλα
Σταφίδες ξανθές -Εβαλα 1 κούπα του τσαγιού
Βάζω στην κατσαρόλα το λάδι με το σιμιγδάλι και καβουρντίζω μέχρι να πάρει χρώμα περίπου 15 λεπτά στην μεσαία θερμοκρασία ανακατεύοντας πολύ τακτικά με ξύλινη κουτάλα .
Μόλις πάρει το χρώμα που θέλω -δεν τον θέλω εγώ πολύ σκούρο -προσθέτω την ζάχαρη και αμέσως το νερό και ανακατεύω σε μέτρια θερμοκρασία συνέχεια .
Μόλις αρχίσει και πήζει προσθέτω την κανέλα τις σταφίδες και αν έχω κ καρύδι -συνήθως δεν βάζω -
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δούμε ότι ξεκολλάει από τα τοιχώματα τις κατσαρόλας κ μαζεύετε ο χαλβάς στην κουτάλα -τότε είναι έτοιμος ,
Τον αφήνω για 10 λεπτά στην κατσαρόλα κ μετά τον βάζω σε φόρμα κ πασπαλίζω με κανέλα .
Από όσους χαλβάδες με σιμιγδάλι κυκλοφορούν με διάφορες παραλλαγές αυτός ο κλασικός δεν συγκρίνετε με κανέναν !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ