Κρεμμυδοτηγανίτες ,τραγανές ρόδινες εξωτερικά μαλακές κ αρωματικές εσωτερικά.Να τρως κ να μην σταματάς !!!!Δοκιμάστε τες !!!
Υλικά
4 κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους κομμένα λεπτά μισοφέγγαρα
1 μπύρα το μικρό κουτάκι -Μπορούμε να βάλουμε ανθρακούχο νερό αντί μπίρα -
1+1/2 φλιτζάνι αλεύρι γ.χ
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
αλάτι πιπέρι
1/2 κουτ γλυκού γλυκιά πάπρικα
Προαιρετικά ελάχιστο κύμινο - δεν έβαλα -
.
Ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια τα καθαρίζουμε κ τα κόβουμε στην μέση κ μετά τα κόβουμε μισοφέγγαρο .
Σε βαθύ μπολ βάζω το αλεύρι και ανακατεύω μαζι με αλάτι πιπέρι πάπρικα κ μπέικιν .
Προσθέτουμε την μπύρα και ανακατεύουμε .-Μπορούμε να βάλουμε ανθρακούχο νερό αντί μπίρα -
Ισως χρειαστεί να προσθέσουμε κ άλλο λίγο αλεύρι δεν θέλουμε να είναι ρευστό το μείγμα μας θέλουμε λείο κ πυκνό.
Προσθέτουμε μέσα τα κρεμμύδια μας και ανακατεύουμε καλά .
Βάλτε αρκετό λάδι -εβαλα καλαμποκέλαιο αλλά μπορείτε κ με ελαιόλαδο -σε ένα μεγάλο τηγάνι να καλύψει ολη την επιφάνεια κ λίγο παραπάνω κ αφήστε να ζεσταθεί καλά.
Πάρτε μία κουταλιά μεγάλη από το μείγμα κ αφήστε προσεκτικά δίνοντας στρογγυλό σχήμα .
Τηγανίστε από την μία πλευρά κ με δύο πιρούνια προσεκτικά γυρίστε από την άλλη μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα .
Ακουμπήστε τα σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το τυχόν περίσσιο λάδι.
Σερβίρετε ζεστό και είναι πολύ τραγανά κ νόστιμα .
Καλή όρεξη !!
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .
yemeknet