Σημερινό ... Οι πιο νόστιμες γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης κ κέρατο με ρύζι κ μυρωδικά !!!
Υλικά
Πιπεριές Φλωρίνης
Πιπεριές κέρατο πράσινες
2 με 3 πατάτες
μαϊντανός
δυόσμος
2 ντομάτες ώριμες
2 κρεμμύδια
Ελαιόλαδο
1 ποτήρι χυμό ντομάτας ή ένα ποτήρι νερού νερό που θα έχουμε αραιώσει 1 κουτ σούπας πελτέ.
Αλάτι -πιπέρι
Ρύζι Καρολίνα .. Ποσότητα ... Μετράω πόσα λαχανικά θα γεμίσω κ μετράω μία κουταλιά σούπας για το καθένα αναλογία πχ 15 λαχανικά 15 κουτ σούπας .-το πλένω πάντα -
.
Πλένω κ ανοίγω τις πιπεριές κ τις καθαρίζω από τα σπόρια .
Σε μπολ κόβω το μαϊντανό τον δυόσμο τα 2 τριμμένα κρεμμύδια κ τρίβω τις 2 ώριμες ντομάτες .
Προσθέτω το ρύζι το αλάτι το πιπέρι προσθέτω μπόλικο λάδι να γίνουν ζουμερά κ ανακατεύω καλά .
Γεμίζω τα λαχανικά κι αν περισσέψει γέμιση την ρίχνουμε μέσα στο ταψάκι που δεν θα περισσέψει .
Στο μπολ που είχα την γέμιση κι αν έχει μείνει κ λίγη καλύτερα κόβω τις πατάτες κυδωνάτες μέσα .
Ρίχνω αλάτι πιπέρι λάδι και 1 ποτήρι νερό αραιωμένο με πελτέ.
Ανακατεύω καλά και τις τοποθετώ στο ταψί ανάμεσα στις πιπεριές .
.
Ψήνω στους 180 αέρα περίπου 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ