Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Φακές με ρύζι ,παραδοσιακό από την Χάλκη!









ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟ ΠΙΑΤΟ!!


ΥΛΙΚΑ


350 γρ.φακές
250 γρ.ρύζι
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα με το μαχαίρι
1 φύλλο δάφνη
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλυτζ .λάδι
1 κύβο λαχανικών


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε τις φακές τις βάζουμε με 5 ποτήρια νερό να βράσουν περίπου 40 λεπτά[ανάλογα με τις φακές]ανοίγουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε την δάφνη το σκόρδο ,το κύβο,και 1 ποτήρι νερό,μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και το ρύζι να βράσει σε μέτρια φωτιά ,συγχρόνως σε ένα τηγάνι έχουμε βάλει το λάδι ,με το κρεμμύδι να τσιγαριστεί ,και το ρίχνουμε στο βρασμένο πλέον φαγητό μας ανακατεύουμε και είναι έτοιμο!!