Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Φάβα πολύ νόστιμη και υγιεινή!!!











ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια  φαβα
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
μαιντανό
κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
λαδάκι
ελίτσες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλένουμε καλά την φάβα ,την βάζουμε στην κατσαρόλα ,κόβουμε απο πάνω το κρεμμύδι και, βάζουμε 5 ποτήρια νερό.Οταν αρχίσει να βράζει θα αφρίσει,βγάζουμε με ενα κουτάλι τον αφρο ,μετά ρίχνουμε μονο 1 κουταλιά λάδι της σούπας και αλάτι με πιπέρι .βράζουμε μέχρι να τελειώσει ολο το νερό.αν χρειαστεί προσθέτουμε ΜΟΝΟ ζεστό .θα καταλάβουμε οτι θα είναι έτοιμη οταν θα εχει γίνει σαν αλοιφή.αφου έχουμε τελειώσει με το βράσιμο κι εχει ψηθεί ,με ενα πιρούνι λιώνουμε στα τοιχώματα τις κατσαρόλας το τυχόν κρεμμυδι που εχει μεινει χονδρό,[αν και λιώνει].σερβίρουμε με λαδάκι,ελίτσες,μαιντανό και κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ,αν θέλετε ρίχνετε και λεμόνι απο πάνω ,του πάει πολυ!! το συνόδευσα εγω εδω με 2 λουκάνικα γαλοπούλα για τα παιδιά που,αφού τα χαράκωσα τα πέρασα λιγο απο το αντικολλητικά τηγάνι με ελάχιστο λαδάκι !! καλη σας ορεξη!!