ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 ΚΡΕΠΕΣ
125 γραμ .αλεύρι
250 ml γάλα
2 αυγά
αλάτι
...1 πρέζα ζάχαρη
25 γραμ.βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
1] κοσκινίζετε το αλεύρι σε βαθύ μπόλ,κάνετε μια λακούβα στο κέντρο του και ρίχνετε το γάλα,το λιωμένο βούτυρο,το αλάτι,την ζάχαρη,και τέλος τα αβγά.
2] Ανακατεύετε το μίγμα με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στα υγρά υλικά .
3] Δουλεύετε το μίγμα ,μέχρι να φτιάξετε ενα λείο χυλό ,χωρίς σβώλους .Τον αφήνετε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος .
4]Βουτυρώνετε ενα μικρό τηγάνι το βάζετε στη φωτιά να ζεσταθεί και με ενα φλυτζανάκι του καφέ ρίχνετε λίγο από το μίγμα -χυλό.
5]Γυρίζετε ολόγυρα το σκεύος να απλωθεί ο χυλός σε ολη την επιφάνεια και να πάρει σχήμα στρογγυλό,και ιδίου πάχους.
6] Περιμένετε να ψηθεί απο την μια πλευρά χρειάζονται ελάχιστα λεπτά,αναποδογυρίζετε σε ενα μεγάλο πιάτο και την βάζουμε να ψηθεί κι απο την άλλη πλευρά.Αλλοι την πετάνε στον αέρα,η με την βοήθεια σπάτουλας την γυρνάτε ,οποιος τρόπος σας βολεύει .Αυτή είναι η βασική συνταγή κρέπας ,την γεμίζετε με οτι σας αρέσει ,γλυκό,η,αλμυρό.
Εδώ έβαλα στις μισές Μερέντα με μπισκότο τριμμένο και στις υπόλοιπες Μερέντα με στρογγυλά κομμάτια μπανάνας Υπέροχα και τα δύο.!!!