Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Λαχανόρυζο!!








MEΡΙΔΕΣ 6
1 κιλό λάχανο
1 ξερό κρεμμύδι
1 κύβο σπιτικό κρέατος
1 1\2 φλυτζάνι του καφέ ρύζι καρολίνα
...2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας [προαιρετικά]
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 λεμόνια
ελάχιστο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζετε τα εξωτερικά φύλλα απο το λάχανο,κόβετε το σκληρό κοτσάνι το πετάτε ,ξεχωρίζετε τα φύλλα κ τα πλένετε πολύ καλά.Το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια ,τρίβετε το κρεμμύδι στο τρίφτηκαι το βάζετε στην κατσαρόλα μαζί με το λάχανο.Προσθέτετε και 2 ποτήρια νερό μέσα στο οποίο θα έχετε λιώσει και τον κύβο,σκεπάζετε την κατσαρόλα και το βράζετε για 15 λεπτά περίπου.Σε ενα ποτήρι νερό αραιώνετε και τον πελτέ το ρίχνετε στην κατσαρόλα,προσθέστε και το πιπέρι,ανακατέψτε ελαφρά και βράστε για άλλα 5 λεπτά.Ρίχνετε και το ρύζι,ανακατεύετε ελαφρά και βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου.5 λεπτά πρίν κατεβάσετε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέστε και το λάδι.Στο σερβίρισμα περιχύνετε με άφθονο χυμό λεμονιού.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ
Μπορείτε να μην βάλετε το πελτέ ντομάτας κ να κάνετε το φαγητό αυγολέμονο .5 λεπτά πρίν το κατεβάσετε από την φωτιά χτυπάτε 1 αβγό,ρίχνετε και τον χυμό λεμονιών ανακατεύοντας συνέχεια και αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα .Την κουνάτε πέρα -δώθε να πάει παντού το αυγολέμονο και το κατεβάζετε από την φωτιά.