ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
μισό λε...μόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1] Πλένουμε καλά τις φράουλες ,κόβουμε το κοτσανάκι και μετά μία μία τις πατάμε λίγο με το χέρι μας μέσα στην κατσαρόλα να μην διαλύονται να μένει και λίγο φράουλα.
2]Ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη ,ανάβουμε το μάτι και όταν αρχίζει να βγάζει αφρό τον αφαιρούμε .Ο χρόνος για να δέσει η μαρμελάδα είναι περίπου 25 -30 λεπτά ,θα το δείτε να ''στέκετε'' στην ξύλινη κουτάλα σας.
3] Μόλις πήξει η μαρμελάδα μας στίβουμε μέσα και το μισο λεμόνι και ανακατεύουμε ,την κατεβάζουμε από την φωτιά σκεπασμένη την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε σε γυάλινο βάζο .Εγώ την διατηρώ στο ψυγείο πάντα! Καλή επιτυχία!