Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Μουσακάς!!!












Yλικα
μελιτζάνες
πατάτες
κιμά μισό κιλό
2 κ σούπας πελτέ
αλάτι πιπέρι
2 κρεμμύδια τριμμένα στό τρίφτη
λάδι
λίγη φέτα ..[προαιρετικά]
κρέμα μπεσαμέλ
βούτυρο5 κ σούπας
αλεύρι 8 κ σούπας
2 αυγά
1 λίτρο γάλα
τυρί τριμμένο
αν θέλετε ελάχιστο μοσχοκάρυδο
Λίγο μαιντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλένω καλά τις μελιτζάνες και τις καθαρίζω σαν ριγέ απ έξω ,βγάζω λίγη από την φλούδα να είναι πιό ελαφρύς, τις κόβω σε λεπτές  φέτες τις βάζω σε ταψί [ας είναι η μία πάνω στην άλλη]ρίχνω κ λίγο αλάτι κ τις ψήνω σε  μέτριο φούρνο. Συγχρόνως κόβω σε ροδέλλες πατάτες τηγανίζω κ τις στρώνω στο ταψί ρίχνω από πάνω κ λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο,μετά βάζω από πάνω κ τις ψημμένες μελιτζάνες,καί ρίχνω πάλι λίγο τυρί τριμμένο.τον κιμά τον ετοιμάζω κάτ αυτόν τον τρόπο.ΒΆζω τον κιμά σε μια κατσαρόλα και τον σκεπάζω με νερό ,με καθαρό χέρι τον ζυμώνω να διαλυθεί ,και τόν αφήνω να βράσει, σε κανένα τέταρτο προσθέτω κ το κρεμμύδι τον πελτέ το αλατοπίπερο και τον μαιντανό ψιλοκομμένο   και βράζω σε 20 λεπτά περίπου προσθέτω κ το λάδι κ τον μαιντανό ψιλοκομμένο  μαγειρεύω  μέχρι να πιεί όλο το ζουμί ,τον στρώνω επάνω στις μελιτζάνες κ ρίχνω λίγο τυρί τριμμένο
ΚΡΕΜΑ
βάζω σε μια κατσαρόλα το βούτυρο σε σιγανή φωτιά μόλις λιώσει προσθέτω κ το αλεύρι και ανακατεύω συνέχεια γρήγορα γρήγορα να μαζεύετε το υλικό στον αυγοδάρτη που χρησιμοποιώ για να ανακατεύω ,αμέσως προσθέτω το γάλα κι ανακατεύω πολύ γρήγορα αυτό  θα γίνει λείο οταν πήξει [αν χρειάζεται κι άλλο γάλα αν πήξει πολύ δηλαδή προσθέστε λίγο ακόμα] προσθέστε μόνο τους κρόκους από τα αυγά  [το ασπράδι το ρίχνουμε μέσα στο κιμά όταν κρυώσει και το ανακατεύουμε καλά  ]  κ 4-5 κουταλιές τυρί τριμμένο ανακατεύοντας πολύ γρήγορα ..μετά την στρώνετε απο πάνω   από τόν κιμά  ρίχνετε λίγο τυρί σε όλη την επιφάνεια και ψήνετε μέχρι να ροδίσει.ΑΝ ΄ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΜΑ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΕΤΑ .