Μακαρόνια με μπέικον, ροκφόρ και κρέμα γάλακτος!
Μερίδες: 5
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτρια κρέμα γάλακτος
- 160 γραμ.μανιτάρια κομμένα σε λεπτά φετάκια
- 10 φετούλες μπέικον κομμένες σε τετραγωνάκια
- 200 γραμ. ροκφόρ λιωμένο με το πιρούνι
- μαϊντανό και άνηθο αρκετό, από 10 κλωναράκια
- πιπέρι
- ελάχιστο αλάτι
- χυμό από μισό λεμόνι
- τριμμένο τυρί
Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζετε ελαφρώς το κρεμμύδι, το μπέικον και το σκόρδο.Προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε. Σε 2-3 λεπτά προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι.
Ανακατεύετε και προσθετετε κι όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή τον άνηθο, το μαϊντανό και το λιωμένο ροκφόρ, ανακατεύετε για 2 λεπτά και στο τέλος προσθέστε και το χυμό λεμονιού, κι είναι έτοιμη.
Αν θέλετε την χρησιμοποιείτε ή σαν σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια ή ρίχνετε τα βρασμένα μακαρόνια μέσα, ανακατεύετε και σερβίρετε.
Τέλος, πασπαλίζετε με 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί και λίγο μαϊντανό.
Ανακατεύετε και προσθετετε κι όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή τον άνηθο, το μαϊντανό και το λιωμένο ροκφόρ, ανακατεύετε για 2 λεπτά και στο τέλος προσθέστε και το χυμό λεμονιού, κι είναι έτοιμη.
Αν θέλετε την χρησιμοποιείτε ή σαν σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια ή ρίχνετε τα βρασμένα μακαρόνια μέσα, ανακατεύετε και σερβίρετε.
Τέλος, πασπαλίζετε με 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί και λίγο μαϊντανό.