Μελιτζάνες με κρέας
Μερίδες: 6
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
|
12 μελιτζάνες τσακώνικες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες φρέσκες ώριμες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας πελτέ
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο τόσο όσο να γεμίσει η επιφάνεια της κατσαρόλας
1/2 ποτήρι κρασί
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι το κρέας [αφού πρώτα το πλύνουμε και το σκουπίσουμε καλά ],το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε αρκετά ,σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες το πελτέ και το αλατοπίπερο
ανακατεύουμε και προσθέτουμε και 3 ποτήρια ζεστό νερό .
χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια θερμοκρασία ,αν σωθεί το νερό προσθέτουμε μόνο ζεστό μα μην μας σφίξει το κρέας .
Οσο μαγειρεύετε το κρέας ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες ,τις πλένουμε και τις κόβουμε στην μέση και τις χωρίζουμε στα δύο πάλι στην μέση [δείτε φωτογραφία] τις αλατίζουμε σε ένα σουρωτήρι και βάζουμε μπόλικο λάδι και τις τηγανίζουμε ελαφρά σε μέτρια θερμοκρασία να μην αρπάξουν .Δοκ.ιμασα και στο φούρνο αλλά δεν γίνετε νόστιμο τόσο πολύ .
Οταν έχει γίνει το κρέας [δοκιμάστε το ] προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι πάντα ζεστό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τις μελιτζάνες χωρίς να ανακατέψουμε μόνο κουνάμε την κατσαρόλα .Μαγειρεύουμε για ένα τέταρτο και είναι έτοιμο και πολύ πολύ ωραίο !! Καλή όρεξη
ανακατεύουμε και προσθέτουμε και 3 ποτήρια ζεστό νερό .
χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια θερμοκρασία ,αν σωθεί το νερό προσθέτουμε μόνο ζεστό μα μην μας σφίξει το κρέας .
Οσο μαγειρεύετε το κρέας ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες ,τις πλένουμε και τις κόβουμε στην μέση και τις χωρίζουμε στα δύο πάλι στην μέση [δείτε φωτογραφία] τις αλατίζουμε σε ένα σουρωτήρι και βάζουμε μπόλικο λάδι και τις τηγανίζουμε ελαφρά σε μέτρια θερμοκρασία να μην αρπάξουν .Δοκ.ιμασα και στο φούρνο αλλά δεν γίνετε νόστιμο τόσο πολύ .
Οταν έχει γίνει το κρέας [δοκιμάστε το ] προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι πάντα ζεστό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τις μελιτζάνες χωρίς να ανακατέψουμε μόνο κουνάμε την κατσαρόλα .Μαγειρεύουμε για ένα τέταρτο και είναι έτοιμο και πολύ πολύ ωραίο !! Καλή όρεξη