4 ασπράδια αβγών
200 γραμ.καρύδα
250 γραμ .ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
1-2 κουταλιές μέλι
50 γραμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμ.καρύδα
250 γραμ .ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
1-2 κουταλιές μέλι
50 γραμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους .
Σε ένα τηγάνι που το έχουμε ελαφρώς ζεστάνει ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα,την καρύδα,την ζάχαρη,το μέλι,το αλεύρι,το αλάτι,τα ασπράδια,τις βανίλιες ,και ανακατεύουμε έχοντας το τηγάνι στην φωτιά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ίσα ίσα να ζεσταθεί το μείγμα .
Αφήνουμε το υλικό μας να κρυώσει και μετά κάνουμε μπαλάκια , όχι απαραίτητα ομοιόμορφα σχήμα κώνου.
Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει στο ταψί και τα ψήνουμε στον αέρα κατά προτίμηση στους 160 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα ,
Θα τα δούμε να απλώνουν γι αυτό να έχουν μία απόσταση μεταξύ τους .Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν ,και τα πλάθουμε ξανά κωνοειδή μπαλάκια ,
Είναι το ίδιο ωραία σκέτα ,αλλά και πολύ ωραία αν λιώσουμε κουβερτούρα και να τα βουτήξουμε στην σοκολάτα μόνο την μισή πλευρά και τα πασπαλίσουμε με χρωματιστή τρούφα.Τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν τα πασπαλίζουμε και τα βάζουμε στην πιατέλα μας ,Διατηρούνται έξω από το ψυγείο το χειμώνα και κρατάνε για μέρες .
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Για ευκολία χρησιμοποιήστε το φακελάκι σοκολάτας σε σταγόνες Γιώτης .
Εδώ στις φωτογραφίες μου τα έβαλα κατ ευθείαν σε αντικολλητικό ταψάκι για δοκιμή , αλλά μην το επιχειρήσετε θέλει απαραιτήτως λαδόκολλα .
Σε ένα τηγάνι που το έχουμε ελαφρώς ζεστάνει ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα,την καρύδα,την ζάχαρη,το μέλι,το αλεύρι,το αλάτι,τα ασπράδια,τις βανίλιες ,και ανακατεύουμε έχοντας το τηγάνι στην φωτιά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ίσα ίσα να ζεσταθεί το μείγμα .
Αφήνουμε το υλικό μας να κρυώσει και μετά κάνουμε μπαλάκια , όχι απαραίτητα ομοιόμορφα σχήμα κώνου.
Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει στο ταψί και τα ψήνουμε στον αέρα κατά προτίμηση στους 160 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα ,
Θα τα δούμε να απλώνουν γι αυτό να έχουν μία απόσταση μεταξύ τους .Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν ,και τα πλάθουμε ξανά κωνοειδή μπαλάκια ,
Είναι το ίδιο ωραία σκέτα ,αλλά και πολύ ωραία αν λιώσουμε κουβερτούρα και να τα βουτήξουμε στην σοκολάτα μόνο την μισή πλευρά και τα πασπαλίσουμε με χρωματιστή τρούφα.Τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν τα πασπαλίζουμε και τα βάζουμε στην πιατέλα μας ,Διατηρούνται έξω από το ψυγείο το χειμώνα και κρατάνε για μέρες .
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Για ευκολία χρησιμοποιήστε το φακελάκι σοκολάτας σε σταγόνες Γιώτης .
Εδώ στις φωτογραφίες μου τα έβαλα κατ ευθείαν σε αντικολλητικό ταψάκι για δοκιμή , αλλά μην το επιχειρήσετε θέλει απαραιτήτως λαδόκολλα .