Υλικά για ταψάκι μεγέθους πίτσας
για το φύλο
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας ξύδι
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 και 1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό [οσο πάρει το ρίχνουμε σιγά σιγά]
Γέμιση
500 γραμ.φέτα
Για την επιφάνεια της τυρόπιτας
3 η 2 αυγά
1 ποτήρι νερού γάλα φρέσκο η αραιωμένο νουνού
Εκτέλεση ζύμης
Βάζουμε σε ένα μπόλ το αλεύρι ανοίγουμε μία λακουβίτσα και ρίχνουμε το λάδι το ξύδι και το νερό σιγά σιγά στο οποίο έχουμε αραιώσει μέσα το αλάτι,και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει το ζυμάρι μας ελαστικό.Το χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια μέγεθος μικρού μήλου τα σκεπάζουμε και ετοιμάζουμε την γέμιση
Εκτέλεση τυρόπιτας
]Λαδώνουμε την επιφάνεια σε ένα ταψάκι μέγεθος πίτσας .
Ανοίγουμε το πρώτο φύλο προσθέτοντας και στην επιφάνεια που θα το ανοίξουμε αλλά και επάνω στο μπαλάκι ζύμης αρκετό αλεύρι μην κολλήσει στον πλάστη και να γίνει και λεπτό .
Το στρώνουμε στο ταψάκι μας προσέχοντας να εξέχει από το ταψί μας για να κλείσουμε στο τέλος την πίτα μας ,το λαδώνουμε όλο στην επιφάνεια και προσθέτουμε την μισή φέτα την τρίβουμε με το χέρι μας να πάει παντού.
Ξαναπροσθέτουμε άλλο ένα φύλο το οποίο αν είναι λίγο μεγλύτερο από το ταψί μας το βάζουμε μόνο μέσα στην επιφάνεια του ταψιού σουρωτό Βάζουμε λάδι ξανά σε όλη την επιφάνεια και προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί φέτα
Ανοίγουμε το τρίτο φύλο με την ίδια διαδικασία και σκεπάζουμε την τυρόπιτα .
Λαδώνουμε τις άκρες που περισσεύουν από το ταψί μας δηλαδή την πιό κάτω και την πιό επάνω για να γίνουν τραγανές και στρίβουμε με το χέρι λοξά.
Χαράζουμε την πίτα μας, και σε ένα μπώλ χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε και το γάλα ανακατεύουμε και το ρίχνουμε επάνω στην τυρόπιτά μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς να ψηθεί και να ροδίσει .Καλή όρεξη και καλή επιτυχία !!
Σημείωση
Τα φύλα να ανοίγονται με λεπτό πλάστη τα θέλουμε λεπτά
ΑΠΟ Μαγειρική και Συνταγές
για το φύλο
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας ξύδι
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 και 1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό [οσο πάρει το ρίχνουμε σιγά σιγά]
Γέμιση
500 γραμ.φέτα
Για την επιφάνεια της τυρόπιτας
3 η 2 αυγά
1 ποτήρι νερού γάλα φρέσκο η αραιωμένο νουνού
Εκτέλεση ζύμης
Βάζουμε σε ένα μπόλ το αλεύρι ανοίγουμε μία λακουβίτσα και ρίχνουμε το λάδι το ξύδι και το νερό σιγά σιγά στο οποίο έχουμε αραιώσει μέσα το αλάτι,και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει το ζυμάρι μας ελαστικό.Το χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια μέγεθος μικρού μήλου τα σκεπάζουμε και ετοιμάζουμε την γέμιση
Εκτέλεση τυρόπιτας
]Λαδώνουμε την επιφάνεια σε ένα ταψάκι μέγεθος πίτσας .
Ανοίγουμε το πρώτο φύλο προσθέτοντας και στην επιφάνεια που θα το ανοίξουμε αλλά και επάνω στο μπαλάκι ζύμης αρκετό αλεύρι μην κολλήσει στον πλάστη και να γίνει και λεπτό .
Το στρώνουμε στο ταψάκι μας προσέχοντας να εξέχει από το ταψί μας για να κλείσουμε στο τέλος την πίτα μας ,το λαδώνουμε όλο στην επιφάνεια και προσθέτουμε την μισή φέτα την τρίβουμε με το χέρι μας να πάει παντού.
Ξαναπροσθέτουμε άλλο ένα φύλο το οποίο αν είναι λίγο μεγλύτερο από το ταψί μας το βάζουμε μόνο μέσα στην επιφάνεια του ταψιού σουρωτό Βάζουμε λάδι ξανά σε όλη την επιφάνεια και προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί φέτα
Ανοίγουμε το τρίτο φύλο με την ίδια διαδικασία και σκεπάζουμε την τυρόπιτα .
Λαδώνουμε τις άκρες που περισσεύουν από το ταψί μας δηλαδή την πιό κάτω και την πιό επάνω για να γίνουν τραγανές και στρίβουμε με το χέρι λοξά.
Χαράζουμε την πίτα μας, και σε ένα μπώλ χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε και το γάλα ανακατεύουμε και το ρίχνουμε επάνω στην τυρόπιτά μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς να ψηθεί και να ροδίσει .Καλή όρεξη και καλή επιτυχία !!
Σημείωση
Τα φύλα να ανοίγονται με λεπτό πλάστη τα θέλουμε λεπτά
ΑΠΟ Μαγειρική και Συνταγές