Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Σουφλέ σοκολάτας.Υπέροχο, απολαυστικό, πανεύκολο !!!


Υλικά:
200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη κομματάκια
50 γρ. μερέντα
250 γραμμ. βούτυρο
5 αυγά
150 γραμμ. ζάχαρη
2 βανίλιες σκόνη
100 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μπεν μαρί ρίχνουμε τη σοκολάτα, την μερέντα, το βούτυρο και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
 Αφήνουμε να κρυώσει.
 Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την βανίλια, το αλάτι, τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 3΄μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. 
Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα σταδιακά και ανακατεύουμε απαλά. 
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να γίνουν ένα τα υλικά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 7  ατομικά για σουφλέ {ταψάκι ειδικό}. 
Γεμίζουμε τα ατομικά μπολάκια κατά 2/3. 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 9΄-10΄.
 Σερβίρουμε αμέσως αφού το περιχύσουμε με γλάσο από κουβερτούρα λιωμένη μαζί με κρέμα γάλακτος , η μπαλάκια παγωτού .