Yλικά
Τάρτα
2 σχεδόν πακέτα μπισκότα digestive
4 κουταλιές της σούπας γεμάτες βούτυρο
1 κουβερτούρα
Για την γέμιση
Τάρτα
2 σχεδόν πακέτα μπισκότα digestive
4 κουταλιές της σούπας γεμάτες βούτυρο
1 κουβερτούρα
Για την γέμιση
2 κουβερτούρες
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για την επικάλυψη
τριμμένη κουβερτούρα
300 γραμ.κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για την τάρτα:
Βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ η μούλτι και τα κάνουμε σκόνη
Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα
Ρίχνουμε μέσα τα τριμμένα μπισκότα να βραχούν καλά με το υλικό βουτύρου σοκολάτας
Τα στρώνουμε με το χέρι η με κουτάλι σε ταρτιέρα φόρμα η ταψάκι μεγέθους τούρτας
Γύρω γύρω με το χέρι το φτιάχνουμε πιο υπερυψωμένο για να σταθεί η γέμιση
Το τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει ώσπου να ετοιμάσουμε την γέμιση.
Γέμιση
Καλό είναι από το βράδυ η δύο ώρες πριν να καραμελώσουμε το ζαχαρούχο ,η διαδικασία είναι η παρακάτω.
Βάζουμε νερό σε κατσαρόλα τόσο όσο να σκεπάζει αρκετά το κουτί και όπως είναι κλειστό το τοποθετούμε μέσα στο νερό και σιγοβράζουμε για 2 ώρες να καραμελώσει .Προσοχή το τοποθετούμε κλειστό και το ανοίγουμε μόνο όταν κρυώσει και το νερό κατά το βράσιμο να καλύπτει πάντα όλο το κουτί.
Λιώνουμε σε μπαίν μαρί την σοκολάτα και αμέσως προσθέτουμε το καραμελωμένο γάλα και 1/2 φλιτζάνι γάλα [ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω αν δούμε κι είναι πολύ σφιχτή ] ανακατεύουμε καλά κι είμαστε εντάξει για την γέμιση.
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για την επικάλυψη
τριμμένη κουβερτούρα
300 γραμ.κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για την τάρτα:
Βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ η μούλτι και τα κάνουμε σκόνη
Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα
Ρίχνουμε μέσα τα τριμμένα μπισκότα να βραχούν καλά με το υλικό βουτύρου σοκολάτας
Τα στρώνουμε με το χέρι η με κουτάλι σε ταρτιέρα φόρμα η ταψάκι μεγέθους τούρτας
Γύρω γύρω με το χέρι το φτιάχνουμε πιο υπερυψωμένο για να σταθεί η γέμιση
Το τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει ώσπου να ετοιμάσουμε την γέμιση.
Γέμιση
Καλό είναι από το βράδυ η δύο ώρες πριν να καραμελώσουμε το ζαχαρούχο ,η διαδικασία είναι η παρακάτω.
Βάζουμε νερό σε κατσαρόλα τόσο όσο να σκεπάζει αρκετά το κουτί και όπως είναι κλειστό το τοποθετούμε μέσα στο νερό και σιγοβράζουμε για 2 ώρες να καραμελώσει .Προσοχή το τοποθετούμε κλειστό και το ανοίγουμε μόνο όταν κρυώσει και το νερό κατά το βράσιμο να καλύπτει πάντα όλο το κουτί.
Λιώνουμε σε μπαίν μαρί την σοκολάτα και αμέσως προσθέτουμε το καραμελωμένο γάλα και 1/2 φλιτζάνι γάλα [ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω αν δούμε κι είναι πολύ σφιχτή ] ανακατεύουμε καλά κι είμαστε εντάξει για την γέμιση.
Για την ολοκλήρωση του γλυκού
Αδειάζουμε την σοκολατένια γέμιση μέσα στην τάρτα στρώνουμε ομοιόμορφα και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει αρκετά για να σταθεί από πάνω η κρέμα γάλακτος.
Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σκέτη χωρίς να προσθέσουμε ζάχαρη μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί.
Αφού πρώτα έχει παγώσει η τάρτα την βγάζουμε από το ψυγείο και στρώνουμε από πάνω την σαντιγί σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα και διακοσμούμε με τριμμένη σοκολάτα και το πραγματικά Θεϊκό γλυκό μας είναι έτοιμο !!!!
Σημείωση
Διατηρείτε στο ψυγείο.Εγώ εδώ χρησιμοποίησα σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος .
Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές
Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές