Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Καπκεικς βανίλια-κακάο με γλάσο μερέντας!


Υλικά

250γρ βούτυρο
 η μαργαρίνη
 2 κούπες ζάχαρη
5 αυγά
1 κούπα γάλα η χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
500 γρ φαρίνα απ
3 κ.σ κακάο Μερέντα


  Για το γλάσο
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5'.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι (εκτός από το κακάο)
 Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο και  στο ένα προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
Σε φόρμα για κεκάκια αφού βάλουμε μέσα τις χάρτινες θηκουλες,προσθέτουμε κουταλιές από μείγμα βανίλιας και κακάο εναλλάξ.
Δεν τις γεμίζουμε μέχρι πάνω γιατί φουσκώνουν κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25' περίπου λεπτά.
Αφού κρυώσουν τα βάζουμε σε πιατέλα και  γαρνίρομαι με λιωμένη Μερέντα. Είναι μεγάλη δόση,μπορείτε να κάνετε και τη μισή
Αυτή η δόση μου έβγαλε μια κανονική φόρμα κέικ και 12 καπκεικς.
Καλή επιτυχία!!
 Helen Makrodimitri