Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Σουφλέ με τυριά !!!


Εύκολο και νόστιμο φαγητό με βασικά συστατικά τα αυγά, τα τυριά και το ψωμί. .
Σήμερα σας προτείνουμε αλμυρό σουφλέ με τυριά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΥΡΕΞ 35Χ25

12 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα

  300 γραμ  κασέρι τριμμένο

1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο

1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη

1 φλιτζάνι ζαμπόν σε κομματάκια

 350 γραμ γκούντα τριμμένη

300 γραμ  ρεγκάτο

Μισό ΒΙΤΑΜ

1 πρέζα πιπέρι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 κρέμα γάλακτος μεγάλη

5 αυγά




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα αντικολητικό πυρέξ 35Χ25, στρώνουμε στη βάση του έξι φέτες ψωμί του τοστ αλειμμένες πάνω κάτω με ΒΙΤΑΜ. Ρίχνουμε τυριά και ζαμπόν ανακατεμένα στην πρώτη στρώση του ψωμιού, αλείφουμε τις άλλες έξι φέτες με ΒΙΤΑΜ και τις βάζουμε δεύτερη στρώση πάνω από τα τυριά. Πάνω από τη δεύτερη στρώση ψωμιού ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά και τα κομματάκια ζαμπόν.

Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε τα υλικά στο πυρέξ. Σκεπάζουμε το πυρέξ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, για να το ψήσουμε όταν θέλουμε να το σερβίρουμε.

Το σουφλέ τρώγεται ζεστό μόλις το ξεφουρνίσουμε, γι’ αυτό ψήστε το όταν θα είστε έτοιμοι να καθίσετε στο τραπέζι και να το απολαύσετε ζεστό. Θα το ψήσετε στους 170 βαθμούς στον αερόφουρνο, για τρία τέταρτα της ώρας, μέχρι να ροδίσει.

Καλή επιτυχία