Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Καλτσόνε !!!



_____________
ΥΛΙΚΑ:
1κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσεις
1μαγιά
600γρ χλιαρό γάλα
1κουταλάκι αλάτι
3κουταλιές τής σούπας ελαιόλαδο
1κουταλάκι ζάχαρη
Για την γέμιση:
Ζαμπόν,τυρί,σάλτσα τομάτας
Για την σάλτσα: τομάτα ,λάδι,αλάτι,πιπέρι,ριγανι.(ίσα ίσα να σωταριστουν λίγο σε ένα τηγανακι)



ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
________________________
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα τη μαγιά,το αλάτι ,την ζάχαρη και το ελαιόλαδο.Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι,ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα.


Ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού γεμίζουμε και κλείνουμε σαν φακελάκι με το κλείσιμο προς τα κάτω.Τοποθετούμε σε λαδομενα ταψιά και τα αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσουν ακόμα λίγο.Αλείφουμε με αυγό και γαλα και Ψήνουμε στον αέρα για περίπου 30λεπτά στους 180βαθμούς.
Συνταγή από τον φίλο Σεφ  Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος