Ψαροκρόκέτες - Είναι νόστιμες... Έχουν πολλά Ω3 λιπαρά που κάνουν καλό στον οργανισμό. Και βέβαια θα κάνουν τα μικρά (και τα μεγάλα) παιδιά να τις λατρέψουν !!
υλικά
1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
500γρ πουρές πατάτας ανάλατος
2 αυγά
1 κουταλιά του γλυκού αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
αλάτι
πιπέρι
φρυγανιά για την κρούστα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τον μπακαλιάρο,τον ξεψαχνίζουμε και βγάζουμε εαν έχει μείνει κάποιο αγκάθι.
Ανακατεύουμε τον μπακαλιάρο με τον πουρέ,προσθέτουμε τα αυγά (τα οποία έχουμε χτυπήσει και ανακατέψει πρώτα με το αλεύρι) και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 60' για να σφίξει και στην συνέχεια πλάθουμε μικρά μπαλάκια η μακρόστενα μπαστουνάκια τα οποιά τα βουτάμε πρώτα σε νερό και μετά στην φρυγανιά.Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις κροκέτες μας.Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το πολύ λάδι.Έαν θέλουμε συνοδεύουμε με την σως για ψάρια.
Αν το φιλέτο είναι παστό, τότε άφησέ το από το βράδυ στο νερό να ξαλμυρίσει
Την επομένη αλάτισε ελάχιστα και πίεσε το φιλέτο να φύγουν τα υγρά του
Κόψε κάθε φιλέτο σε 4 παραλληλόγραμμα κομμάτια
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ