Υλικά
• 1 κιλό αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
• 2 καρότα μέτρια σε ροδέλες
• 2 πατάτες μέτριες κομμένες στα τέσσερα (προαιρετικά)
• ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 3 φρέσκιες ντομάτες (περασμένες στο μπλέντερ) ή 1 κουτί χυμό ντομάτας
• 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
• 1 πρέζα ζάχαρη
• 1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τα καρότα και τον αρακά.
Ανακατεύουμε για 5' και ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, την πάστα, τις πατάτες, τον άνηθο, το μαϊντανό και 2 ποτήρια νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς, 40' περίπου και να μείνει με το λάδι του.
Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό. (Ο χρόνος που θα χρειαστεί εξαρτάται απ' το πόσο τρυφερός είναι ο αρακάς).
Συνοδέψτε το με φέτα.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ