Υλικά
1 πακέτο κατεψυγμένο μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
6 πατάτες μεγάλες κομμένες κυδωνάτες και ξανά στην μέση
1/2 ποτήρι χυμό ντομάτας [εγώ έχω βάλει σπιτικό εδώ ]
1 κουταλιά κοφτή σούπας πελτέ
2 με 3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα μέτρια σε στρογγυλές φέτες ή μακρόστενες
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 πιπεριά πράσινη λεπτοκομμένη
5 με 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
λίγο κουρκουμά που κάνει πολύ καλό
αλάτι -πιπέρι-λίγη ζάχαρη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τι κάνουμε
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι τα σκόρδα και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε να μαραθούν .
Ρίχνουμε και τις πατάτες μαζί με τον μαϊντανό και την πιπεριά και τα γυρνάμε για 3 με 4 λεπτά όλα μαζί.
Αμέσως μετά προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας μαζί με τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νεράκι .
Ρίχνουμε μέσα και το αλατοπίπερο τον κουρκουμά και την ζάχαρη ανακατεύουμε και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό -σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά περίπου -να δοκιμάσουμε με ένα πιρούνι και η πατάτα να τρυπιέται εύκολα όχι να έχει μαγειρευτεί πολύ γιατί θα ψηθεί σε λίγο και στον φούρνο.
Αν δεν έχει μπόλικο ζουμάκι προσθέτουμε νερό και μόλις ξαναπάρουν μία βράση το αδειάζουμε σε ταψάκι .
Να έχει ζουμάκι λίγο για να ψηθεί το ψάρι και να μείνει η σάλτσα.
Βάζουμε ανάμεσα και τα κομμάτια του μπακαλιάρου να πάρουν από το ζουμί γεύση και το ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 170 με 180 βαθμούς . Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ