Νηστίσιμα κουλουράκια αρωματισμένα με μαχλέπι μαστίχα και μοσχοκάρυδο!!
Yλικά
200 ml ελαιόλαδο
200 γραμ ζάχαρη
200 γραμ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
1 κουταλάκι μαχλέπι
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
450 γραμ αλεύρι για τσουρέκια
250 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
σουσάμι και λίγη ζάχαρη κρυσταλλική
Τι κάνουμε
Χτυπάμε 200 ml ελαιόλαδο με 200γρ ζάχαρη.
Προσθέτουμε 200ml χυμό πορτοκάλι ξύσμα από ένα πορτοκάλι μια βανίλια ένα σφηνάκι λικέρ μαστίχα ένα κουταλάκι μαχλέπι ένα κουταλάκι μοσχοκάρυδο ένα κουταλάκι μπέικιν ένα κουταλάκι σόδα μαγειρικής ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά 450γρ αλεύρι για τσουρέκια και 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Ζυμώνουμε λίγο μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι και βάζουμε για μισή ώρα ψυγείο. Πλάθουμε κουλουράκια πασπαλίζουμε με σουσάμι η με ζάχαρη κρυσταλλική και ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά!!! Καλοφάγωτα !!!
Συνταγή από την φίλη μου Ζουζουνιες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ