Σπαράγγια βραστά με λάδι και λεμόνι ή και ομελέτα με σπαράγγια !!!
Υλικά
1 ματσάκι σπαράγγια
λίγο ελαιόλαδο
4 αυγά
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
πιπέρι-αλάτι
Τι κάνουμε
Βράζουμε --αφού καθαρίσουμε πρώτα τα σπαράγγια-- τα σπαράγγια για 5 λεπτά σε νερό που βράζει.
Πετάμε το νερό και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι με τα δύο ψιλοκομμένα κρεμμύδια τα σοτάρουμε λίγο προσθέτουμε και τα σπαράγγια και ξανασοτάρουμε για 5 λεπτά.
Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ με λίγο αλατοπίπερο και την μία κουταλιά αλεύρι.
Τα ρίχνουμε από πάνω από τα -σπαράγγια κρεμμύδια ψήνουμε από την μία πλευρά και με την βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου γυρνάμε κι από την άλλη πλευρά.
Αν δεν θέλουμε το τηγάνι μετά το σοτάρισμα των κρεμμυδιών τα αδειάζουμε σε μικρό ταψάκι και με την ίδια διαδικασία ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά από πάνω κουνάμε το ταψί να πάει παντού και ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρώμα περίπου 15 με 20 λεπτά.Καλή όρεξη !!!
Αν τα θέλουμε βραστά με λεμονάκι τα καθαρίζουμε τα πλένουμε τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα στραγγίζουμε και σερβίρουμε με λαδάκι και λεμόνι σαν σαλατικό .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από την φίλη μου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".