Παραδοσιακό τρομερό ραβανί Βέροιας !!!
ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο σιμιγδάλι χονδρό
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα φρέσκο βούτυρο αγελάδος ή φυτίνη
3/4 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
1 κουτ του γλυκού σόδα
Ξύσμα πορτοκαλιού
ΣΙΡΟΠΙ
3.1/2 Κούπες νερό
4 Κούπες ζάχαρη
σταγόνες λεμόνι και την μισή λεμονόκουπα
5 Σταγόνες μαστιχέλαιο η μισή κουταλιά μαστίχα τριμμένη με λίγη ζάχαρη στο μπλέντερ....όλα μαζί σε κατσαρολάκι και βράσιμο για 15 λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε σε μια σουπιέρα το σιμιγδάλι,το αλεύρι το μπεικιν την σόδα και ανακατέψτε όλα μαζί.
Σε μιά λεκάνη χτυπήστε τα αυγά καλά, προσθέστε την ζάχαρη χτυπήστε καλά και ρίξτε το γιαούρτι και το βούτυρο.
Ανακατέψτε και ρίξτε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά.
Λαδώστε το ταψάκι σας και ψήστε σε 32 νούμερο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 170 για 50 λεπτά.
ψήστε πολύ καλά τρυπώντας με ένα μαχαίρι το γλυκό να βγαίνει καθαρό.
Ρίξτε το σιρόπι χλιαρό έως κρύο πάνω σε καυτό γλυκό.
Αφήνετε τα απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρετε !!
Από την φίλη μου Gogo Samiou --"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ