Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ραβανί με κρέμα σοκολάτα !!!


Τα λόγια περιγραφής είναι περιττά !!!! Απλά δοκιμάστε το !!!

Υλικά:

*1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

* 1 Κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

* 1 κούπα ζάχαρη

* 1/2 κούπα γάλα

* 5 αυγά

* 1/2 κουτ. άλατι

* 1 βανίλια

Σιρόπι:

*2 κούπες ζάχαρη

* 2 κούπες νερό

* 2 κουτ.σούπας φρέσκο βούτυρο

* 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

* 1 κουτ.σούπας ξύσμα λεμονιού

* 1 κουτί στιγμιαία κρέμα σοκολάτας
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο σας στους 180 ° βαθμούς και Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν ένα απαλό, ελαφρύ κίτρινο χρώμα.
Ανακατέυουμε μέσα και το γάλα.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, τη βανίλια, το αλάτι και το σιμιγδάλι.
Σιγά-σιγά προσθέτουμε στο αρχικό μείγμα , το κοσκινισμένο αλεύρι με τη βανίλια, το αλάτι και το σιμιγδάλι , και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ και ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε να βράσουν.

Αφού το ραβανί έχει κρυώσει, περιχύνουμε προσεκτικά με το ζεστό σιρόπι, και αφήνουμε να απορροφηθεί και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Τέλος απλώνουμε την κρέμα σοκολάτα ομοιόμορφα πάνω απο το ρεβανί.

Σκεπάζουμε καλά το πυρέξ και διατηρούμε στο ψυγείο.

Από My Greekitchen  

Από http://mygreekitchen.gr