Νόστιμα τραγανά μπισκότα με βουτυρένια ζύμη και μαρμελάδα βατόμουρο !!!
Υλικά:
Βούτυρο: 230 γρ. (σε θερμοκρασία δωματίου
Τυρί κρέμα: 110 γρ. (σε θερμοκρασία δωματίου)
Ζάχαρη καστανή: 1 κούπα
Αυγό: 1 μεγάλο, μόνο ο κρόκος
Βανίλια: 1 κουταλάκι εκχύλισμα ή 2 βανιλίνες
Άρωμα πικραμύγδαλο: 1/2 κουταλάκι (προαιρετικό)
Κορνφλάουρ: 1/2 κούπα
Αλεύρι: 2 και 3/4 κούπας (για όλες τις χρήσεις)
Μαρμελάδα βατόμουρο: 1 1/2 κούπα
Άχνη ζάχαρη: 2 κούπες
Χυμό λεμονιού: 1 κουταλάκι τσαγιού
Ξύσμα λεμονιού: από 1/2 λεμόνι
Λικέρ λιμοντσέλο: μερικές κουταλιές (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με νερό)
Εκτέλεση:
Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι και το κορν φλάουρ.
Χτυπάτε μαζί το βούτυρο, το τυρί κρέμα και την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτετε τον κρόκο, την βανίλια και το αμύγδαλο.
Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι με το κορν φλάουρ, ενώ ανακατεύετε απαλά, μόλις να αναμειχθούν.
Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση, κάνετε 2 δίσκους, τους τυλίγετε καλά με μεμβράνη και τους βάζετε στο ψυγείο, να σφίξουν για μισή ώρα περίπου.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με λαδόχαρτο ψησίματος.
Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγετε την ζύμη σε φύλλο, πάχους 3 – 4 χιλιοστών περίπου. Κόβετε στρόγγυλα μπισκότα και τα βάζετε στο ταψί που ετοιμάσατε.
Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 – 12 λεπτά, μόλις να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα.
Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο, περιμένετε 4 περίπου λεπτά και στη συνέχεια βγάζετε τα μπισκότα πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Ενώ τα μπισκότα κρυώνουν, βάζετε την μαρμελάδα σε κατσαρολάκι και την βάζετε στη φωτιά. Την βράζετε ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 107 βαθμούς. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της. Απλώνετε πάνω από κάθε μπισκότο από 1 κουταλάκι μαρμελάδα.
Σε μπολ βάζετε την άχνη ζάχαρη. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Προσθέτετε λίγο – λίγο το λικέρ, μέχρι να πάρετε ένα μάλλον σφιχτό γλάσο.
Βάζετε το γλάσο σε σακούλα ζαχαροπλαστικής ή απλό σακουλάκι τροφίμων, κάνετε ένα πολύ μικρό στη μύτη (ή στη γωνία αν χρησιμοποιείτε απλό σακουλάκι) και κάνετε γραμμές πάνω στα μπισκότα.
radicio
Υλικά:
Βούτυρο: 230 γρ. (σε θερμοκρασία δωματίου
Τυρί κρέμα: 110 γρ. (σε θερμοκρασία δωματίου)
Ζάχαρη καστανή: 1 κούπα
Αυγό: 1 μεγάλο, μόνο ο κρόκος
Βανίλια: 1 κουταλάκι εκχύλισμα ή 2 βανιλίνες
Άρωμα πικραμύγδαλο: 1/2 κουταλάκι (προαιρετικό)
Κορνφλάουρ: 1/2 κούπα
Αλεύρι: 2 και 3/4 κούπας (για όλες τις χρήσεις)
Μαρμελάδα βατόμουρο: 1 1/2 κούπα
Άχνη ζάχαρη: 2 κούπες
Χυμό λεμονιού: 1 κουταλάκι τσαγιού
Ξύσμα λεμονιού: από 1/2 λεμόνι
Λικέρ λιμοντσέλο: μερικές κουταλιές (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με νερό)
Εκτέλεση:
Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι και το κορν φλάουρ.
Χτυπάτε μαζί το βούτυρο, το τυρί κρέμα και την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτετε τον κρόκο, την βανίλια και το αμύγδαλο.
Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι με το κορν φλάουρ, ενώ ανακατεύετε απαλά, μόλις να αναμειχθούν.
Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση, κάνετε 2 δίσκους, τους τυλίγετε καλά με μεμβράνη και τους βάζετε στο ψυγείο, να σφίξουν για μισή ώρα περίπου.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με λαδόχαρτο ψησίματος.
Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγετε την ζύμη σε φύλλο, πάχους 3 – 4 χιλιοστών περίπου. Κόβετε στρόγγυλα μπισκότα και τα βάζετε στο ταψί που ετοιμάσατε.
Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 – 12 λεπτά, μόλις να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα.
Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο, περιμένετε 4 περίπου λεπτά και στη συνέχεια βγάζετε τα μπισκότα πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Ενώ τα μπισκότα κρυώνουν, βάζετε την μαρμελάδα σε κατσαρολάκι και την βάζετε στη φωτιά. Την βράζετε ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 107 βαθμούς. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της. Απλώνετε πάνω από κάθε μπισκότο από 1 κουταλάκι μαρμελάδα.
Σε μπολ βάζετε την άχνη ζάχαρη. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Προσθέτετε λίγο – λίγο το λικέρ, μέχρι να πάρετε ένα μάλλον σφιχτό γλάσο.
Βάζετε το γλάσο σε σακούλα ζαχαροπλαστικής ή απλό σακουλάκι τροφίμων, κάνετε ένα πολύ μικρό στη μύτη (ή στη γωνία αν χρησιμοποιείτε απλό σακουλάκι) και κάνετε γραμμές πάνω στα μπισκότα.
radicio