Μία από τις ωραιότερες συνταγές για σουφλέ που έχετε ποτέ δοκιμάσει. Εύκολο, γρήγορο και τέλειο μαζί.Προσοχή στο ψήσιμο για να είναι ρευστό μέσα !!! Θεικό !!!
Υλικά για 10 μερίδες
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. βούτυρο
40 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
4 αυγά
140 γρ. ζάχαρη
160 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση συνταγής
Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Με μια κουτάλα ανακατεύουμε το μείγμα της ζάχαρης και των αυγών με τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο, κάνοντας απαλές κινήσεις.
Συμπληρώνουμε την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι κοσκινισμένο και λίγο-λίγο και ανακατεύουμε απαλά.
Βάζουμε το μείγμα σε ταψί με ατομικά φορμάκια βουτυρωμένα και αλευρωμένα.Τοποθετούμε το ταψί ατομικά φορμάκια σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε σε θερμοκρασία 210°C για 7 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο σερβίρουμε με μπαλίτσες παγωτό βανίλια ή καιμάκι και γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας και ορμάμε !!!!
Λίγα μυστικά
Μην ξεφορμάρετε αμέσως το σουφλέ.
Αφήστε το να κρυώσει στη φόρμα.
Όταν το κόψετε η σοκολάτα πρέπει να ρέει από μέσα.
Εάν σας βγει στέρεο μέσα, τότε θέλει λιγότερο ψήσιμο.ο χρόνος είναι ανάλογα τον κάθε φούρνο.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά για 10 μερίδες
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. βούτυρο
40 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
4 αυγά
140 γρ. ζάχαρη
160 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση συνταγής
Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Με μια κουτάλα ανακατεύουμε το μείγμα της ζάχαρης και των αυγών με τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο, κάνοντας απαλές κινήσεις.
Συμπληρώνουμε την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι κοσκινισμένο και λίγο-λίγο και ανακατεύουμε απαλά.
Βάζουμε το μείγμα σε ταψί με ατομικά φορμάκια βουτυρωμένα και αλευρωμένα.Τοποθετούμε το ταψί ατομικά φορμάκια σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε σε θερμοκρασία 210°C για 7 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο σερβίρουμε με μπαλίτσες παγωτό βανίλια ή καιμάκι και γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας και ορμάμε !!!!
Λίγα μυστικά
Μην ξεφορμάρετε αμέσως το σουφλέ.
Αφήστε το να κρυώσει στη φόρμα.
Όταν το κόψετε η σοκολάτα πρέπει να ρέει από μέσα.
Εάν σας βγει στέρεο μέσα, τότε θέλει λιγότερο ψήσιμο.ο χρόνος είναι ανάλογα τον κάθε φούρνο.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ