Εξαιρετικό μεζεδάκι !!
Υλικά
Τυρί για σαγανάκι (γραβιέρα, ταλαγάνι, φορμαέλα, γκούντα) σε χοντρές φέτες 5 χιλ. τουλάχιστον
αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα ζάχαρη
νερό
παγάκια
φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Θα περάσετε το τυρί δύο φορές από νερό και αλεύρι και θα τελειώσετε πάλι με νερό.
Το αλεύρι με το νερό δημιουργεί μια κόλλα που προστατεύει το τυρί.
Επίσης είναι σημαντικό το νερό να είναι πολύ κρύο.
Τις φέτες του τυριού τις έχετε σε ένα μικρό μπολ με νερό και παγάκια.
Σε ένα βαθύ μπολ έχετε νερό με παγάκια. Σε ένα άλλο μπολ έχετε αρκετό αλεύρι ανακατεμένο με μια πρέζα ζάχαρη.
Έχετε έτοιμο ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίζετε το σαγανάκι καθώς βγαίνει, έχετε μια τρυπητή κουτάλα για να αφαιρείτε το τυρί από το τηγάνι.
Βάζετε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Ανάβετε το μάτι και αφήνετε να κάψει στους 180 βαθμούς.
Μετά οι κινήσεις σας πρέπει να είναι γρήγορες.
Από το μπολ με το τυρί παίρνετε μια φέτα, την βάζετε στο αλεύρι, πανάρετε καλά.
Επιστρέφετε το τυρί στο μπολ με το νερό, το βουτάτε και ξαναβάζετε το τυρί στο μπολ με το αλεύρι.
Τέλος βουτάτε το τυρί μια γρήγορη φορά μέσα στο μπολ με το νερό και το ρίχνετε με προσοχή στο τηγάνι.
Τηγανίζετε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Αν χρειαστεί το γυρίζετε κιόλας.
Στραγγίζετε το τυρί στο χαρτί κουζίνας ελαφρά και σερβίρετε με στιμμένο λεμόνι (προαιρετικά).
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά
Τυρί για σαγανάκι (γραβιέρα, ταλαγάνι, φορμαέλα, γκούντα) σε χοντρές φέτες 5 χιλ. τουλάχιστον
αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα ζάχαρη
νερό
παγάκια
φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Θα περάσετε το τυρί δύο φορές από νερό και αλεύρι και θα τελειώσετε πάλι με νερό.
Το αλεύρι με το νερό δημιουργεί μια κόλλα που προστατεύει το τυρί.
Επίσης είναι σημαντικό το νερό να είναι πολύ κρύο.
Τις φέτες του τυριού τις έχετε σε ένα μικρό μπολ με νερό και παγάκια.
Σε ένα βαθύ μπολ έχετε νερό με παγάκια. Σε ένα άλλο μπολ έχετε αρκετό αλεύρι ανακατεμένο με μια πρέζα ζάχαρη.
Έχετε έτοιμο ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίζετε το σαγανάκι καθώς βγαίνει, έχετε μια τρυπητή κουτάλα για να αφαιρείτε το τυρί από το τηγάνι.
Βάζετε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Ανάβετε το μάτι και αφήνετε να κάψει στους 180 βαθμούς.
Μετά οι κινήσεις σας πρέπει να είναι γρήγορες.
Από το μπολ με το τυρί παίρνετε μια φέτα, την βάζετε στο αλεύρι, πανάρετε καλά.
Επιστρέφετε το τυρί στο μπολ με το νερό, το βουτάτε και ξαναβάζετε το τυρί στο μπολ με το αλεύρι.
Τέλος βουτάτε το τυρί μια γρήγορη φορά μέσα στο μπολ με το νερό και το ρίχνετε με προσοχή στο τηγάνι.
Τηγανίζετε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Αν χρειαστεί το γυρίζετε κιόλας.
Στραγγίζετε το τυρί στο χαρτί κουζίνας ελαφρά και σερβίρετε με στιμμένο λεμόνι (προαιρετικά).
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ