Απίθανα απλά γρήγορα χορταστικά δοκιμάστε τα !!!
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις -περισσεύει λίγο
1 φακελάκι μαγιά ξερή
νερό χλιαρό περίπου 1 και 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κουταλιά σούπας λάδι
λίγο αλάτι
φέτα τριμμένη με το χέρι όση θέλετε
ελιές καθαρισμένες από το κουκούτσι όσες θέλετε κι ότι είδος έχετε.
Ρίχνουμε την μαγιά το αλάτι και το λάδι σε ένα μπολ βαθύ .
Προσθέτουμε το νερό χλιαρό μην κόψει η μαγιά και ανακατεύουμε καλά με το χέρι .
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε στην αρχή .
Στην συνέχεια όσο σφίγγει η ζύμη αρχίζουμε και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ωραίο ελαστικό ζυμάρι και να μην κολλάει στα χέρια μας.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει λίγο.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και με το χέρι κόβουμε λίγη ζύμη την κάνουμε μπαλάκι στην αρχή την πατάμε να ανοίξει όσο πιο λεπτή μπορούμε βάζουμε στην μέση λίγη φέτα ή λίγες ελιές καθαρισμένες το κλείνουμε το ξανακάνουμε μπαλάκι και μετά το πατάμε να γίνει πλατύ.
Τηγανίζουμε καλά κι από τις δυό πλευρές βάζουμε σε χαρτί κουζίνας -αν και δεν τραβάνε λάδι- τηγανίζουμε με τον ίδιο τρόπο και τις υπόλοιπες και .. καλή μας όρεξη -είναι κ α τ α π λ η κ τ ι κ έ ς !!!!
Μπορούμε να στρώσουμε λαδόκολλα στο ταψί να την περάσουμε με λάδι και να τα ψήσουμε 180 βαθμούς αέρα. Επίσης για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια σας να έχετε κοντά σας ένα πιατάκι με λάδι και να τα λαδώνετε λίγο πού και πού.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις -περισσεύει λίγο
1 φακελάκι μαγιά ξερή
νερό χλιαρό περίπου 1 και 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κουταλιά σούπας λάδι
λίγο αλάτι
φέτα τριμμένη με το χέρι όση θέλετε
ελιές καθαρισμένες από το κουκούτσι όσες θέλετε κι ότι είδος έχετε.
Ρίχνουμε την μαγιά το αλάτι και το λάδι σε ένα μπολ βαθύ .
Προσθέτουμε το νερό χλιαρό μην κόψει η μαγιά και ανακατεύουμε καλά με το χέρι .
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε στην αρχή .
Στην συνέχεια όσο σφίγγει η ζύμη αρχίζουμε και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ωραίο ελαστικό ζυμάρι και να μην κολλάει στα χέρια μας.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει λίγο.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και με το χέρι κόβουμε λίγη ζύμη την κάνουμε μπαλάκι στην αρχή την πατάμε να ανοίξει όσο πιο λεπτή μπορούμε βάζουμε στην μέση λίγη φέτα ή λίγες ελιές καθαρισμένες το κλείνουμε το ξανακάνουμε μπαλάκι και μετά το πατάμε να γίνει πλατύ.
Μπορούμε να στρώσουμε λαδόκολλα στο ταψί να την περάσουμε με λάδι και να τα ψήσουμε 180 βαθμούς αέρα. Επίσης για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια σας να έχετε κοντά σας ένα πιατάκι με λάδι και να τα λαδώνετε λίγο πού και πού.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ