Ενας πολύ ωραίος τρόπος να τρώμε τα υγιεινά όσπρια !!!!
Υλικά
250 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα
2 κουταλιές σούπας ταχίνι
8 ντοματίνια κομμένα στην μέση ή 4 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
2 κουταλιές σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο
2 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
λίγα φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μαϊντανός φρέσκος χοντροκομμένος για το γαρνίρισμα-Προαιρετικά
Διαδικασία
Βάζουμε σε ένα μπολ σε το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το μπαλσάμικο, το μέλι και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε με τον αναδευτήρα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το δυόσμο. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες πριν σερβίρουμε, για να μαριναριστούν και να βγουν όλα τα αρώματα.
Πασπαλίζουμε με το φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Την συνταγή την είδα και την φτιάχνω από τον σεφ Γιώργο Λέκκα .
Μόνο που εγώ πρόσθεσα και λίγη τριμμένη φέτα και φρέσκα κρεμμυδάκια και δεν έβαλα δυόσμο .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά
250 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα
2 κουταλιές σούπας ταχίνι
8 ντοματίνια κομμένα στην μέση ή 4 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
2 κουταλιές σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο
2 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
λίγα φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μαϊντανός φρέσκος χοντροκομμένος για το γαρνίρισμα-Προαιρετικά
Διαδικασία
Βάζουμε σε ένα μπολ σε το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το μπαλσάμικο, το μέλι και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε με τον αναδευτήρα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το δυόσμο. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες πριν σερβίρουμε, για να μαριναριστούν και να βγουν όλα τα αρώματα.
Πασπαλίζουμε με το φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Την συνταγή την είδα και την φτιάχνω από τον σεφ Γιώργο Λέκκα .
Μόνο που εγώ πρόσθεσα και λίγη τριμμένη φέτα και φρέσκα κρεμμυδάκια και δεν έβαλα δυόσμο .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ