Οτι πεις με το πρωινό καφεδάκι!!!! Ζεστά,ζεστά!!!
Με μια ζύμη Ελιοπιτάκια,Χαλουμοπιτάκια και με Μερέντα!!!!
Για τη ζύμη:
200μλ χλιαρό γάλα
200μλ ελαιόλαδο
200μλ ανθρακούχο νερό
1 φακελάκι μάγια
1 ασπράδι αυγού
1 κουτάλι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Τα αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.
Προστέθουμε το ελαιόλαδο το αλάτι το ασπράδι αυγού και το ανθρακούχο νερό.
Προσθέτουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Κόβουμε μικρά κομμάτια και τα ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας10 εκατοστά διάμετρο περίπου και πάχος μισό πόντο.
Γεμίζουμε με ότι θέλουμε και κλείνουμε σε μπαλάκια.
Αλείφουμε με το κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.Καλοφάγωτα !!!
Savvas Nikolaou -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Με μια ζύμη Ελιοπιτάκια,Χαλουμοπιτάκια και με Μερέντα!!!!
Για τη ζύμη:
200μλ χλιαρό γάλα
200μλ ελαιόλαδο
200μλ ανθρακούχο νερό
1 φακελάκι μάγια
1 ασπράδι αυγού
1 κουτάλι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Τα αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.
Προστέθουμε το ελαιόλαδο το αλάτι το ασπράδι αυγού και το ανθρακούχο νερό.
Προσθέτουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Κόβουμε μικρά κομμάτια και τα ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας10 εκατοστά διάμετρο περίπου και πάχος μισό πόντο.
Γεμίζουμε με ότι θέλουμε και κλείνουμε σε μπαλάκια.
Αλείφουμε με το κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.Καλοφάγωτα !!!
Savvas Nikolaou -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ