Πολύ ωραία ιδέα ,πολύ ωραία γεύση,πολύ γρήγορο -πρωτοτύπησε με κάτι διαφορετικό και πεντανόστιμο !!! Πολύ ωραίο και για μπυρίτσα ή κρασάκι συνοδευτικό !!
Υλικά
Πατάτες καλοσχηματισμένες μέτριες σε μέγεθος-ποσότητα μετράμε-
1 κουταλιά μεγάλη σούπας θυμάρι
1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά
αλάτι -πιπέρι
1 χούφτα τυρί τριμμένο παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδο
λίγα κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλίες βούτυρο
Τι κάνουμε
Κθαρίζουμε απ έξω τις πατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε λεπτές φετούλες με το μαχαίρι ή άν έχετε με το ειδικό εργαλείο ,πρέπει να είναι ισόπαχες .
Για να μην περισσεψουν ή μας λείψουν έχουμε κοντά την φόρμα με τις θηκούλες και γεμίζουμε κάθε φορά για να δουμε πόσες θα χρειαστούμε .
Λιώνουμε το βούτυρο.
Αδειάζουμε σε μπολ τις πατάτες από τα φορμάκια και ρίχνουμε από πάνω όλα τα υλικά μαζί και το λιωμένο βούτυρο .
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή με τα χέρια .
Οτι περισσέψει από το μείγμα το βάζουμε σε όλες τις πατάτες από πάνω στο τέλος ..
Βγάζουμε το ταψί μας από το φούρνο και σε λίγα λεπτά με σπατουλίτσα βγάζουμε τις πατάτες ..κι έτοιμες ..δεν προλαβαίνεις να τις δεις εξαφανίζονται !!! Καλή όρεξη !! Αξίζει !!
Εγινε τόσο νόστιμο να το φτιάξετε κι εσείς !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ