Η νοστιμιά του δεν περιγράφετε με λόγια -δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε !!!Οι πατάτες λουκουμάκι ,το ψάρι λιώνει στο στόμα με καταπληκτική γεύση από τα υλικά !!!
Υλικά
2 τσιπούρες καθαρισμένες
3 μέτριες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 ντομάτα μεγάλη κομμένη σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες λεπτές
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες λεπτές
2 στρογγυλές φέτες από λεμόνι
1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό -δεν είχα έβαλα κόκκινο
αλάτι -πιπέρι
θυμάρι
ελαιόλαδο
3 κλωναράκια άνηθο
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς .
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις πατάτες τα πράσα το κρεμμύδι τον άνηθο ,προσθέτουμε και αλατοπίπερο το θυμάρι και λίγο λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τοποθετούμε αυτά τα λαχανικά και τα στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.
Τοποθετούμε από πάνω τις τσιπούρες τις αλατοπιπερώνουμε τις ραντίζουμε και με λίγο θυμάρι και τοποθετούμε μέσα στο άνοιγμα από 1 φέτα λεμόνι .
Από πάνω τοποθετούμε τις ροδέλες ντομάτας.
Ρίχνουμε σε όλο το ταψάκι και επάνω από το φαγητό μας το κρασί μαζί με λίγο ελαιόλαδο ακόμα .
Ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά αέρα ανάλογα τον φούρνο.
Συνήθως στα παιδάκια αλλά και σε μερικούς μεγάλους το καθαρίζουμε για τις βελόνες .
Σερβίρουμε με το ψάρι ολόκληρο γαρνιρισμένο με τις υπέροχες μελωμένες πατατούλες και λαχανικά .
Καλή όρεξη θα το ευχαριστηθούν σίγουρα όλοι γιατί είναι απίστευτα νόστιμο !!!
Σημείωση
Σήμερα δοκίμασα κατεψυγμένες τσιπούρες που τις είχαν προσφορά στο σούπερ Μάρκετ Ατλαντικός 4.99 ευρώ και τις δύο με κάθε επιφύλαξη αλλά τελικά το αποτέλεσμα ήταν τέλειο σαν ολόφρεσκη τσιπούρα .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ