ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
230 γραμμάρια αλεύρι φαριναπ
30 γραμμάρια κακάο
150 γραμμάρια ζάχαρη
70 γραμμάρια βούτυρο
2 βανιλιες
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού
6 αυγά
Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς,
Χτυπάμε ζάχαρη με τους κρόκους και της βανιλιες να ασπρίζουν.
Προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο.
Χτυπάμε.τα ασπραδια με το λεμόνι σε σφιχτή μαρεγκα και το προσθέτουμε στο μίγμα κροκον
Ρίχνουμε.απαλά το αλεύρι,κακάο,αλάτι.
Βάζουμε σε ατομικές.φόρμες και τα ψήνουμε 25 λεπτα.
Αφήνουμε.να κρυωσουν.
ΣΙΡΟΠΙ:
200 γραμμάρια νερό
130 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουτάλια της σούπας κακάο
2 κουτάλια της σούπας κονιάκ
Βράζουμε 3 λεπτα ζάχαρη,νερό,κακάο.
Κατεβάζουμε και προσθέτουμε το κονιάκ.
ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
200 γραμμάρια βούτυρο
180 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αυγών
2 βανιλιες
230 γραμμάρια κουβερτουρα
230 γραμμάρια κρέμα.γάλακτος
1 κουτάλια λικέρ
Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν Μαρί
Χτυπάμε καλά το βούτυρο και ρίχνουμε την ζάχαρη χτυπάμε να αφρατεψει
Προσθέτουμε τους κρόκους,βανιλιες,λικέρ,και τέλος την κουβερτουρα.
Την αφήνουμε να.κρυώσει πολύ καλά
Προσθέτουμε την κρέμα.γάλακτος
Την βάζουμε.ψυγείο
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
180 γραμμάρια κουβερτουρα
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουτάλια ελαιόλαδο
1 κουτάλια της σούπας κονιάκ
ΓΛΑΣΣΟ:
2 φλυντζανια τσαγιού άχνη ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας νερό
1 οδοντογλυφίδα
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβουμε τα κεκακια στην μέση ,τα σιροπιαζουμε με πινελο τοποθετούμε Μους μέσα και γύρω,ρίχνουμε γλασο σοκολάτας και τελειωνουμε με.γλασο βανίλιας με σχεδιο που γίνεται οδοντογλυφίδα!
Tzeni Tsanaktsidou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ