Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

''Πανεύκολο σουφλέ σοκολάτας''!!!

 Το πιο εύκολο σουφλέ σοκολάτας που φτιάξατε ποτέ !!!
Σ'ένα μπολ όλα τα υλικά,δε χρειάζεται μίξερ,έχει μόνο 2 αυγουλάκια και είναι πεντανόστιμο!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΟΥΦΛΕ
100 γρ.ζάχαρη
100 γρ.αλεύρι
125 γρ.μαργαρίνη ή βούτυρο
125 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη ψιλοκομμένη
2 μεγάλα αυγά
1 κ.σ κακάο
1 κ.σ ρόφημα σοκολάτας (ή Caotonik ή Hemo) προαιρετικά
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
4 κ.σ.γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ'ένα κατσαρολάκι και σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνω το βούτυρο με τη σοκολάτα.
Σ 'ένα μπολ ρίχνω όλα τα στερεά υλικά,τα αυγά και το γάλα και ανακατεύω καλά μ'ένα σύρμα.Προσθέτω και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύω να ενωθεί στο μίγμα.
Βουτυρώνω και πασπαλίζω με κακάο 6 ατομικά φορμάκια μιας χρήσης για σουφλέ,μοιράζω το μίγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 8'λεπτά μόνο.
 

Ξεφορμάρω περνώντας ένα μαχαιράκι γύρω γύρω απ το φορμάκι και αναποδογυρίζω σε πιάτο.
Σερβίρω με παγωτό της αρεσκείας μας.
Εγώ έφτιαξα παγωτό βανίλια και έριξα μέσα τριμμένα oreo cookies και πραλίνα σοκολάτας.
Το ρόφημα σοκολάτας είναι προαιρετικό αλλά του δίνει μια πιο σοκολατένια πλούσια γεύση.

Το γεμιστό καρβελάκι μας στον φούρνο !!!


Φτιάξτε δυό τρία καρβελάκια είναι πεντανόστιμο και μυρωδάτο !!!

Υλικά
1καρβελάκι χωριάτικο
1 κούπα τσαγιού τυρί μοτσαρέλα
1/2 κούπα τσαγιού γκούντα
125 γραμ βούτυρο -έβαλα χωριό με γιαούρτι εδώ -
1 ψλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη
Χαρτί ψησίματος φούρνου
λίγο θυμάρι.
 Κόβουμε το καρβελάκι σε τετράγωνα όπως το βλέπετε χωρίς να φτάσετε μέχρι κάτω και να χωρίσει.
Βάζουμε το βούτυρο σε τηγανάκι μαζί με τις λιωμένες σκελίδες σκόρδο να λιώσει και να γίνει σαν κρέμα .
 Ακουμπάμε το καρβελάκι επάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί ψησίματος.
Ανοίγουμε με προσοχή μην μας σπάσει κάθε τετραγωνάκι από το ψωμί και με ένα κουτάλι ρίχνουμε ανάμεσα σε όλα τα σχισίματα -τέλος με λενα πινέλο περνάμε όλη την επιφάνεια.


Βάζουμε ανάμεσα στις σχισμές και κρεμμυδάκι μαζί με το θυμάρι και τέλος ρίχνουμε από πάνω τα δύο ειδών τυριά στριμώχνοντας και λίγο ανάμεσα στις σχισμές .


Διπλώνουμε και κλείνουμε καλά το γεμιστό καρβελάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 15 λεπτά -ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 5 με 10 λεπτά να πάρει χρώμα.
Το ακουμπάμε στο τραπέζι ζεστό ζεστό με τα λιωμένα τυριά  μοσχομυριστό  και το εξαφανίζουμε !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Τέλεια λαζάνια φούρνου !!!



 Το μόνο που έχω να σας πω είναι ..ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!! Δαγκωνιά και απόλαυση !!!

Υλικά για ταψάκι 32 Χ 22
4 κομμάτια φιλέτο -είναι 2 φιλέτα και λέμε στον κρεοπώλη να τα χωρίσει στην μέση να γίνουν 4
1 κουτί σάλτσα ντομάτας μεγάλο μέγεθος-χρησιμοποίησα Κύκνος-
300 γραμ τριμμένη μοτσαρέλα
1 κούπα τσαγιού γκούντα
1 τυρί κρέμα το μικρό μέγεθος
1 αυγό
1 κοφτό κουτ γλυκού βασιλικό
Λαζάνια -χρησιμοποιούμε 8 τα υπόλοιπα τα φυλάμε για άλλο φαγητό
αλάτι πιπέρι

Για το πανάρισμα
2 αυγά
αλεύρι
φρυγανιά τριμμένη
λίγο λάδι για το τηγάνι
μαϊντανό για το σερβίρισμα



Τί κάνουμε
Πανάρουμε τα φιλέτα πρώτα τα αλατοπιπερώνουμε και τα κυλάμε στο αλεύρι μετά στο αυγό και τέλος στην φρυγανιά.
Τα τηγανίζουμε 4  λεπτά από την κάθε πλευρά όλα.


Σε μπολ αδειάζουμε την έτοιμη σάλτσα ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο λίγο αλάτι πιπέρι ελάχιστη ζάχαρη και το βασιλικό -ανακατεύουμε καλά.


Χτυπάμε σε μπολ και το τυρί κρέμα με το 1 αυγό να γίνει σαν αλοιφή



Στρώνουμε το ταψάκι με την μισή  σάλτσα ,από πάνω στρώνουμε τα λαζάνια αμέσως μετά την μισή κρέμα μετά τα κομμάτια κοτόπουλο  και τα καλύπτουμε με την μισή ποσότητα των 2 ειδών τυριών .








Αμέσως από πάνω σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ντομάτα ξανά από πάνω λαζάνια κρέμα και τέλος όλα τα υπόλοιπα τυριά.



-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα για 20 λεπτά περίπου αν σας ροδίσει γρήγορα λόγω τυριών σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος από πάνω και συνεχίζουμε μέχρι τον χρόνο των 20 λεπτών .Μόλις κρυώσει λίγο το κόβουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.Καλή σας όρεξη πραγματικά υπέροχο γρήγορο εύκολο !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ









Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Μπισκότα με κρέμα και σαντιγί !!!

Το τέλειο γλυκό στο ποτήρι !!!

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μπισκότα της αρεσκείας σας 

400γρ γάλα ζαχαρούχο
250γρ γάλα φρέσκο
6 κρόκοι αυγών
100 γρ καφέ της αρεσκείας σας εσπρέσο
200γρ κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Ρίξτε το ζαχαρούχο  γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με
τους κρόκους, τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε το γάλα,
ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει.
2.Ετοιμάζουμε τα μπισκότα μας και τα βουτάμε στα 100γρ καφέ.
3.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
4.Έχουμε μερικά εντυπωσιακά ποτήρια, και αφού αρχίσει
να γίνετε η κρέμα μας, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, και αμέσως
βάζουμε μια στρώση κρέμα, μια στρώση μπισκότα που έχουμε
βουτήξει στον καφέ, ξανά μια κρέμα και μπισκότα, και τέλος
μια στρώση σαντιγί. Πασπαλίζουμε με τριμμένα μπισκότα
βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες και είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία !!!!
Υ.Γ. μπορείτε να κάνετε την σαντιγί σοκολάτα, τα μπισκότα να είναι  oreo,
και ότι άλλη αλλαγή θέλετε.. Φαντασία έχετε!!!

Αρτοποιεία και Συνταγές

Λουκουμάδες με άρωμα πορτοκαλιού !!!



Υλικά για 6 άτομα

    1 φακελάκι μαγιά, ξερή
    600 ml χυμό πορτοκαλιού
    1 πρέζα αλάτι
    3 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
    ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
    μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

    Σε μεγάλο μπολ διαλύουμε τη μαγιά με το χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι και τη ζάχαρη.
    Προσθέτουμε το αλεύρι  και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε έναν λείο, μέτρια σφιχτό, χυλό.
    Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε το μπολ σε ζεστό μέρος να φουσκώσει (π.χ. θερμοθάλαμο).
    Ζεσταίνουμε μπόλικο ηλιέλαιο
    Παίρνουμε κουταλιές από το χυλό και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το καυτό λάδι Γυρίζουμε τους λουκουμάδες να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά
    Βγάζουμε τους λουκουμάδες και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.
    Τους μελώνουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.




Τραγανά σιροπιαστά τριγωνάκια με κρέμα!!!



 Εύκολα και πεντανόστιμα!!!

Υλικά
500 γρ.φύλλο κρούστας
200 γρ.λιωμένο βούτυρο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες (του νες) ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 βανίλια
λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1.200 γρ. γάλα
150 γρ.ζάχαρη
150 γρ.βούτυρο η μαργαρίνη
1 πακέτο ανθός αραβόσιτου για ζέστη κρέμα (160γρ.)
2 βανίλινες



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Απλώνω όλο το φύλλο πάνω στον πάγκο μου και το κόβω σε τρία ίσα μέρη.
Τοποθετώ 3 λωρίδες φύλλο βουτυρώνονταν ανάμεσα και κάνω τριγωνάκια.Οι κάθε 3 λωρίδες βγάζουν ένα τρίγωνο το οποίο το κόβω στη μέση να γίνουν δυο μικρότερα.



Τσαλακώνω λαδόκολλα η αλουμινόχαρτο σε μπαλίτσες μέγεθος ενός καρυδιού και ανοίγω το κάθε τριγωνάκι βάζοντας τη μπαλίτσα μέσα και τα βάζω στο ταψί.
Ψήνω στους 180 15 με 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Βράζω το σιρόπι για 3 λεπτά και μόλις βγουν τα τριγωνακια όπως είναι με τα μπαλάκια λαδόκολλας τα βουτάω για δευτερόλεπτα στο ζεστό σιρόπι και τα τοποθετώ σε πιατέλα.Μόλις κρυώσουν αφαιρώ τη λαδόκολλα και τα γεμίζω με την κρέμα.


Για την κρέμα βάζω το γάλα σε κατσαρόλα πριν ανάψω τη φωτιά,και ρίχνω το άνθος ανακατεύοντας να λιώσει καλά και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα εκτός από τις βανίλιες που τις ρίχνω στο τέλος,ανάβω τη φωτιά και δένω την κρέμα.
Την αδειάζω σε μπολ τη σκεπάζω με μεμβράνη να μην πιάσει κρούστα και την αφήνω να κρυώσει καλά.



Αφού κρυωσει καλά την χτυπάω με μίξερ να αφρατέψει και με ένα κορνέ γεμίζω τα χωνάκια .

Από την φίλη  Οι Λιχουδιές της Σόφης

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Γρήγορη τυρόπιτα του πεντάλεπτου !!!



 5 λεπτά ΜΟΝΟ κι έτοιμη να την ψήσουμε και να την κατά-ευχαριστηθούμε όλοι !!

Υλικά
    400 γρ. φέτα πικάντικη
    2 αυγά
    2+1/2 φλιτζ. γάλα
    3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2 φακελάκια  γρ. μαγιά ξηρή των 9 γραμ.κάθε φακελάκι-εγώ βάζω 3 πάντα-
    2 κουταλιά σούπας δυόσμο ξερό άν έχετε φρέσκο ακόμα καλύτερα
    αλάτι ελάχιστο  και πιπέρι





Τι κάνουμε
Χλιαρό  ελαφρώς το 1/2 φλιτζάνι γάλα ρίχνουμε την μαγιά μέσα και ανακατεύουμε να λιώσει.
Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια γάλα τα 2 αυγά το αλεύρι την φέτα σπασμένη με τα χέρια σε κομματάκια το αλατοπίπερο -προσοχή λίγο αλάτι- τον δυόσμο το αλεύρι και τέλος το γάλα με την αραιωμένη μαγιά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί σκεπάζουμε και αφήνουμε να περιμένει το μείγμα για 10 λεπτά να φουσκώσει λίγο.




Λαδώνουμε ένα ταψάκι ή ένα πυρέξ ρίχνουμε την τυρόπιτά μας-από πάνω ρίχνουμε λίγο φέτα σε όλη την επιφάνεια,επίσης ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια και τυρί τριμμένο τύπου κεφαλοτύρι. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ