Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών!



Υλικά

(19 περίπου κομμάτια)

    1 πατάτα
    1 καρότο
    1 κολοκύθι
    4 φουντίτσες μπρόκολο
    1 κρεμμύδι
    1 φλιτζάνι αρακά
    λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
    1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
    λίγο ελαιόλαδο
    αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα λαχανικά πολύ καλά. Σουρώνουμε καλά τα λαχανικά μας.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα λαχανικά και τα πατάμε με το πιρούνι ή με το ειδικό μηχάνημα του πουρέ, δεν χρειάζεται να τα λιώσουμε τελείως, θέλουμε και χοντροκομμένα κομμάτια.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και την ψίχα ψωμιού.

Ζυμώνουμε καλά. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγη ψίχα ακόμα, προσοχή όμως να μην σφίξουν πολύ τα μπιφτέκια μας.
Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες ή σε σχήμα σουτζουκάκι.
Σε μία λαμαρίνα στρώνουμε μία λαδόκολλα και βάζουμε τα μπιφτέκια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στο γκρίλ για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.


Βάλτε και λίγο τριμμένο τυράκι μέσα στη ζύμη αν δεν νηστεύετε.
Argiro Porpatoneli