ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 αυγό,
μισό φακελάκι μπέικιν παουντερ,
1κούπα σιμιγδάλι ανάμικτο χοντρό,ψιλό
μισή κούπα αλεύρι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
μισή κούπα ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας φυσικό χυμό πορτοκαλιού
4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
μισή κούπα στραγγιστό γιαούρτι
Χτυπάμε στο μίξερ το αυγό,την ζάχαρη,τον χυμό,το λάδι,το γιαούρτι,το ξύσμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε απαλά το αλεύρι,σιμιγδάλι,μπέικιν βανίλια.
Τοποθετούμε.σε μεσαίο ταψάκι.λαδωμένο πολύ καλά και το ψήνουμε σε.προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
ΣΙΡΟΠΙ:
1 κούπα χυμό φυσικό χυμό
μισή κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
Βράσιμο να δέσει
Σιροπιάζομαι κρύο γλυκό,χλιαρό σιρόπι!
Διακοσμούμε με πορτοκάλια!!!
Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε μαγειρική !!! Αγαπάμε ζαχαροπλαστική !!!