Σιροπιασμένες γλυκές μπουκιές ένα από τα δημοφιλέστερα Ανατολίτικα γλυκά !!!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
2 μισή κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό,
1 αυγό,
70 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου,
2 βανίλιες,
αλεύρι φαριναπ περίπου ένα νεροπότηρο.
Βάζουμε το βούτυρο ,το αυγό ,το σιμιγδάλι και το μισό αλεύρι και το ανακατεύουμε, ρίχνουμε στην συνέχεια αλεύρι όσο να γίνει μια αφράτη μαλάκια ζύμη.
Τα πλάθουμε όπως θέλουμε,τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί,τα περνάμε με κρόκο αυγού τα δίνουμε σχήμα με το πιρούνι και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά .αντιστάσεις(φυσικά τον φούρνο).
ΣΙΡΟΠΙ.
3 νεροπότηρα μετρίου μεγέθους νερό
,3 νεροπότηρα μετρίου μεγέθους ζάχαρη,
μισό χυμό φρέσκου λεμονιού.
Βράσιμο να δέσει.
Σιροπιάζομαι καυτό σιρόπι,κρύα γλυκά!
Σερβίρουμε με φιστίκι!!
Tzeni Tsanaktsidou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ