Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Μπιφτέκια αφράτα - μαλακά -πεντανόστιμα !!!

 Αγαπημένο φαγητό των παιδιών μικρών και ..μεγάλων !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!!

Υλικά

500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
2 μεγάλο κρεμμύδια ψιλοτριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοτριμμένη 
4 φρυγανιές
1 φέτα ψωμί μόνο την κόρα
3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι νερού γάλα
1 κουτ.σούπας κοφτή μπέικιν πάουντερ{τα κάνει αφράτα ζουμερά φουσκωτά}
1 κουτ.σούπας ξύδι { πάντα χρησιμοποιώ μηλόξυδο }
4 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 φιλαράκια δυόσμος
1/2 γλυκού κουταλάκι κύμινο {δίνει ελαφρύ άρωμα και γεύση }
αλάτι και πιπέρι



Βάζουμε στο  μούλτι κρεμμύδια -σκόρδο- μαϊντανό και δυόσμος να πολτοποιηθούν .
Τα στίβουμε πολύ καλά με τα χέρια έχουμε βάλει τον κιμά σε μπολ και τα ρίχνουμε από πάνω .
Μέσα στο γάλα μουσκεύομαι τις φρυγανιές  και το ψωμί ,τα στίβουμε κι αυτά καλά και τα προσθέτουμε στο κιμά στίβοντας τα ελαφρώς .
Προσθέτουμε και το αυγό και όλα τα υπόλοιπα υλικά .
Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε για  καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα 30 λεπτά ή κι ακόμα περισσότερο στο ψυγείο .


Πλάθουμε τα μπιφτέκια με λαδωμένα χέρια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι ελαφρώς λαδωμένο και τα ψήνετε στους 200 βαθμούς γυρνώντας να ψηθούν κι από τις 2 πλευρές.
ή αν έχετε τηγάνι γκρίλ τα ψήνετε εκεί .
Γαρνίρομαι με φετούλες ντομάτας κομμένες σε μισοφέγγαρο και κομμένο σε ροδέλες κρεμμύδι .Σερβίρουμε μα αγγουροντοματοσαλάτα -με πατάτες τηγανητές -ή ότι άλλο σας αρέσει !! Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



*Μπορείτε να φτιάξετε μπιφτέκια με 1 κιλό κιμά διπλασιάζοντας την δόση των υλικών ,να τα φυλάξτε στην κατάψυξη και να ψήνετε όταν τα χρειάζεστε !!