Υλικά
500 ml γιαούρτι
100 γραμ ζάχαρη
2 αυγά
2 κουτ σούπας βούτυρο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο αλάτι
μαγιά 2 με 3 φακελάκια ξερή
ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι
Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να γίνει το χρώμα πιο έντονο.
Προσθέτουμε μετά και την ζάχαρη και τα χτυπάμε ξανά.
Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη μαζί με την μαγιά το γιαούρτι και αρχίζουμε να το ζυμώνουμε βάζοντας σιγά σιγά το βούτυρο λιωμένο ,επίσης προσθέτουμε και το ξύσμα λεμόνι -πορτοκάλι
και τέλος το μείγμα αυγών με ζάχαρη .
Το ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει .
Μετά ανοίγουμε φύλλο όχι πολύ λεπτό και με ένα ποτήρι το κόβουμε στρογγυλά και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι κατά προτίμηση αραβοσιτέλαιο.
Από πάνω βάζουμε ή άχνη ζάχαρη ,ή κανονική !!!
Μιχαελα Στεφανουδης - οι χρυσοχέρες -ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ