Εκμέκ κανταΐφι δροσερό,μυρωδάτο,πεντανόστιμο!!!
Υλικά
1/2 κιλό κανταΐφι,
1/2 πακέτο βούτυρο φρέσκο
κρέμα:
1 λίτρο γάλα,
8 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουρ,
2 ποτήρια ζάχαρη,
1/2 πακέτο βούτυρο,
6 αυγά,
4 βανίλιες
Σαντιγί:
1 κουτί μόρφατ,
2 ασπράδια,
1 βανίλια,
1 ποτήρι άχνη ... ή ... 1 φάκελο garni με 200 ml κρύο γάλα
Σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη,
2 κ 1/2 ποτήρια νερό.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο ωμό φιστίκι Αιγίνης ή φιλέ αμυγδάλου.
Η συνταγή βγάζει περίπου 25 με 30 μεγάλα κομμάτια σε μεγάλο ταψί φούρνου.στις φωτό δείχνω τη μισή ποσότητα κ λιγότερο.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Ξύνουμε το κανταΐφι και περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε στους 160 με 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα όπως με το γλυκό κανταΐφι.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και όταν είναι ελαφρώς ζεστό περιχύνουμε το σιρόπι.αφού κρυώσουν όλα εντελώς΄
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα με το βούτυρο να λιώνει,σε ένα μπολάκι κρατάμε λίγο κρύο γάλα να ανακατέψουμε το κορν φλάουρ,και με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά τα ενσωματώνουμε όλα μαζί μέχρι να αρχίσει να πήζει ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε με γρήγορες κινήσεις τα αυγά λίγο λίγο στο μείγμα ανακατεύοντας γρήγορα..
Απλώνουμε αμέσως την κρέμα προτού σφίξει εντελώς και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Επειτα απλώνουμε τη σαντιγί που έχουμε χτυπήσει στο μίξερ.πασπαλίζουμε με ότι θέλουμε,εγώ συνιστώ το Αιγίνης δίνει άλλη γεύση και χρώμα..Καλή επιτυχία!!
Pigi Staboulou-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ