Χαλβάς με ινδοκάρυδο και άρωμα πορτοκαλιού!🍴
Ελαφρύς και πολύ εύγευστος χαλβάς χωρίς τσιγάρισμα,έτοιμος σε 5'!!
Υλικά:
1πακετο σιμιγδάλι χοντρό
6 ποτ.νερό
3 ποτ.ζάχαρη
3 κ.σ. βούτυρο
2 βανίλιες
1 χούφτα ινδοκάρυδο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Λίγο ινδοκαρυδο ακόμη για το πασπάλισμα.
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά,εκτός από το σιμιγδάλι.
Βράζουμε για 5', αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
Μόλις απορροφηθούν τα υγρά αδειάζουμε σε φόρμα ή ταψάκι και πασπαλίζουμε με ινδοκαρυδο.
Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και καβουρδισμένα αμύγδαλα!
Maria Mant-οι χρυσοχέρες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ