Εύκολοι λουκουμάδες χωρίς μαγιά βουτηγμένοι σε γλυκό σιρόπι και καθισμένοι σε αφράτη γλυκιά πατισερί !!!
Υλικά
60 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
120 γραμμάρια αλεύρι
110 γραμμάρια βούτυρο
230ml νερό
4 αυγά
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 βανίλια!
Σιρόπι
600 γραμμάρια ζάχαρη
350 ml νερό
2 κουταλιές σούπας μέλι
1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού!
Εκτέλεση σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για σιρόπι!
Όταν πάρει μια βράση το κατεβάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει!
Εκτέλεση ζύμης
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό ζάχαρη αλάτι βούτυρο!
Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το αλεύρι και σιμιγδάλι!
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη!
Αφήνουμε.την ζύμη.να κρυώσει 7 λεπτά!
Κατόπιν προσθέτουμε την βανίλια και ένα ένα τα αυγά!
Αφήνουμε την ζύμη λίγο να κρυώσει!
Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε με τη βοήθεια της παλάμης μας και ενός κουταλιού τη ζύμη μόλις πάρουν χρώμα τα τοποθετούμε.στο σιρόπι!
Κάνουμε.και.μια κρέμα πατισερί!
Υλικά κρέμας
1 κιλό γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές κορν φλάουρ
2 κουταλιές αλεύρι
1 βανίλια
4 κουταλιές της σούπας Βιτάμ
2 κρόκους
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να.ζεσταθεί ρίχνουμε αλεύρι και κορν φλάουρ αφού τα έχουμε.διαλύσει σε.λίγο γάλα και μόλις πήξει κατεβάζουμε!
Προσθέτουμε το Βιτάμ βανίλια κρόκους!
Συναρμολόγηση
Βάζουμε την κρέμα σε στυλ φωλιάς και τοποθετούμε τον λουκουμάδες μας με μπόλικη κανέλα!
Tzeni Tsanaktsidou-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ