ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 60 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
4 φύλλα σφολιάτα
2 ποτήρια γάλα
1/2 ποτήρι ζάχαρη καστανή
1/4 ποτηριού σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
2 κρόκους αβγών
ζάχαρη άχνη
κανέλα
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, τους κρόκους και το σιμιγδάλι με λίγο από το κρύο γάλα.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα.
Βράζουμε μέχρι να πήξει.
Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε το μισό με το 1/4 της κρέμας.
Κλείνουμε από πάνω με το άλλο μισό και πατάμε τις άκρες μέχρι να κολλήσουν.
Το κόβουμε σε λωρίδες περίπου 1 εκ. κατόπιν πιάνουμε τις δυο άκρες στο κάθε μπαστουνάκι και τις στριφογυρίζουμε λίγο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα φύλλα.
• Βάζουμε τα μπουγατσίνια σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσουν. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Wonderful Sense