Τηγανίτες μήλου! Αφράτες,αρωματικές, και νηστίσιμες!
Με μέλι και κανέλα ..η άχνη και κανέλλα?
Ψηφίζω μέλι και κανέλα!!!
Συνταγή πανεύκολη και πεντανόστιμη!
3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες πάχους 1¹/² εκ.
Αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο πρώτα το κουκούτσι και μετά καθαρίζουμε.
,
Κάνουμε ένα χυλό με
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
1 1/² κούπα νερό περίπου
1 κ σ γεμάτη ζάχαρη
1 κ σ κοφτή μπεικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι.
Δουλεύουμε με σύρμα το χυλό να λειάνει.
Κανονίζουμε το αλεύρι να γίνει ενας χυλός όπως για λουκουμάδες! (όχι αραιός)!
Ζεσταίνουμε αρκετά σε αντικολλητικό τηγάνι μπόλικο λάδι ελαφρύ
Βουτάμε τις ροδέλες στο χυλό και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, να χρυσίσουν κι απ' τις δύο πλευρές!
Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και μετά σερβίρουμε με μέλι και κανέλα η άχνη και κανέλα!
.
Προτιμώ με μέλι και μπόλικη κανέλα...και το βάζο δίπλα!😂💗
Υπέροχες !φτιάξετε τις τώρα με τη νηστεία.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Βάνα Ντελή Μαγειρέματα "Deli"cious!