Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Ρολό σπέσιαλ σοκολατένιο !!!!


 
ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ ΕΥΚΟΛΟΣ ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ!!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ::

4 αυγα,

80 γρ ζαχαρη,

80 ml σπορελαιο,

125 γρ αλευρι φαριναπ,

80 ml γαλα,

40 γρ κακαο κοσκινισμενο,

1 βανιλια!

Χτυπαμε τα ασπραδια σε σφιχτη μαρεγκα!

Χτυπαμε τους κροκους με την ζαχαρη να αφρατεψουν!

Ριχνουμε εναλλαξ γαλα-σπορελαιο!!!!

Συνεχιζουμε ριχνουμε σιγα σιγα αλευρι-βανιλια-κακαο!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε 4 δοσεις την μαρεγκα ανακατευουμε παρα πολυ απαλα με μαριζ Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι του φουρνου και ριχνουμε το μιγμα και το στρωνουμε ομοιομορφα και απαλα!

Ψηνουμε στους 200 β προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 15 λεπτα!

Βαζουμε λαδοκολα στον παγκο και την ραντιζουμε απανω με κοσκινισμενο κακαο!

Βγαζουμε το παντεσπανι απο τον φουρνο και το αναποδογυριζουμε στην λαδοκολα και οπως ειναι ζεστο το ρολαρουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!!!

ΓΕΜΙΣΗ:::

Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 2 φλ.τσ.αχνη και 2 κ.σ.γαλα φρεσκο!

Ανοιγουμε το κρυο παντεσπανι και βαζουμε την γεμιση σαντιγί!

Το κλεινουμε και το βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει!!!!

ΓΛΑΣΣΟ ::::

Βαζουμε στην κατσαρολιτα στην εστια 200 γρ κρεμα γαλακτος να ζεσταθει!

Σπαμε μεσα 180 γρ κουβερτουρα!

Ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.βιταμ!

Ανακατευουμε συνεχεια μεχρι να χλιαρυνει!

Βγαζουμε τον κορμο απο το ψυγειο!

Βγαζουμε την λαδοκολα και τον βαζουμε πανω σε μια σχαρα!

Ριχνουμε το γλασσο!!

ο ξαναβαζουμε στο ψυγειο!!!!!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!