Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Προφιτερόλ με σφολιατίνια !!!





ΤΑ ΠΟΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΑ,ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΠΕΣΙΑΛ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ 2 ΚΡΕΜΕΣ και ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ:
2 πακετα ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ!

ΚΡΕΜΑ:
1 λίτρο γάλα,
100 γραμμάρια ζάχαρη,
120 γραμμάρια κορν φλάουρ,
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί,
100 γραμμάρια κουβερτούρα,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
1 βανίλια!


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί!
Ρίχνουμε το κορν φλάουρ αφού προηγουμένως το έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα!
Ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια!
Βάζουμε την μισή κρέμα σε μπολ και ρίχνουμε την κουβερτούρα ανακατεύουμε και τις αφήνουμε τις κρέμες να κρυώσουν!
Στην συνέχεια τις αφρατεύουμε με το μίξερ και προσθέτουμε και στις δυο σαντιγί ανακατεύουμε με μαρίζ!
Οπότε βάζουμε σπασμένα σφολιατίνια στα μπολάκια η ποτήρια τοποθετούμε κρεμά βανίλιας στην συνέχεια τοποθετούμε κρέμα σοκολάτας!

ΓΛΑΣΣΟ:
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,
250 γραμμάρια κουβερτούρα,
50 γραμμάρια βούτυρο!

Ζεσταίνουμε την κρεμά γάλακτος την ρίχνουμε στην σπασμένη κουβερτούρα στο μπολ ανακατεύουμε κσι την τοποθετούμε ξανά στην φωτιά ανακατεύουμε να γίνει Λεία!
Την μεταφέρουμε σε μπολ βάζουμε το βούτυρο ανακατεύουμε αφήνουμε 3 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου ανακατεύοντας την και στην συνέχεια την τοποθετούμε πάνω στην κρέμα σοκολάτας!
Τέλος ρίχνουμε τριμμένη σοκολάτα!

Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!


 

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Τυροπιτάκια !!!!


ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βάζουμε στο μπολ 20 γρ μαγιά νωπή,300 ml γάλα,2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα!
Στην συνέχεια ρίχνουμε 1 αυγό,μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα 5 λεπτά!
Στην συνέχεια ρίχνουμε περίπου 500 γραμμάρια αλεύρι και ζυμώνουμε.
Τέλος ρίχνουμε 50 γρ βούτυρο λιωμένο χλιαρό και ζυμώνουμε!
Σκεπάζουμε την ζύμη για.1.ώρα!
Στην συνέχεια την ξαναζυμώνομαι.στον πάγκο ,κόβουμε ζύμη.και κάνουμε μπαλάκια,τα οποία ανοίγουμε το καθένα σε ότι μέγεθος θέλουμε,βάζουμε ότι γέμιση θέλουμε.αλμυρή και τα ρολάρουμε και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί!
Τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά!
Συνεχίζουμε τα αλείφουμε με κρόκο αυγού,ρίχνουμε σουσάμι και τα ψήνουμε στους.180 βαθμός.αντιστάσεις προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά!!!!

Φωτό εκτέλεση από  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Τυρόψωμο αφράτο !!!


Φτιάχνουμε ένα εύκολο μαλακό και αφράτο τυρόψωμο στο λεπτό!!!
Μια υπέροχη συνταγή που σίγουρα θα σας τρελάνει!!! Δοκιμάστε την  !!!

 Υλικά
-200gr γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι)
-170gr σπορέλαιο (1 κεσεδάκι)
-250gr αλεύρι γοχ (2 κούπες)
-3 αυγά μεσαία
-20gr baking powder (1 φάκελο)
-250gr τυρί φέτα
-λίγο αλάτι
Materials
-200gr of yogurt
-170gr seed oil
-250gr of flour
-3 medium eggs
-20gr baking powder
-250gr of feta cheese
- a little salt


Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/ZSc1grRq4ro

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Γλυκό με 3 γάλατα !!!!


ΓΛΥΚΟ ΤΑ 3 ΓΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΑΠΛΑ  ΘΕΙΚΟ !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
6 αυγά,
200 γραμμάρια ζάχαρη,
2 βανίλιες,
400 γραμμάρια αλεύρι φαρίναπ

Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη !
Χτυπάμε τους κρόκους,ρίχνουμε τις βανίλιες,και το αλεύρι σιγά σιγά!
Ενσωματώνουμε την μαρέγκα ασπραδιών πολύ απαλά με μαριζ!
Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί 32 νούμερο και το ψήνουμε.στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις για 35 λεπτά φυσικά τον φούρνο!
Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το τρυπάμε και από τις δυο πλευρές με ξυλάκι από σουβλάκι!

ΓΑΛΑΤΑ:
Βάζουμε σε ενα μπολ 1 λίτρο φρέσκο γάλα,200 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα,250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε!
Τοποθετούμε το παντεσπάνι στο ταψί και με κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα από τα γάλατα και το τοποθετούμε στο ψυγείο!

ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΥΛΙΚΑ:
3 κούπες καστανή ζάχαρη,
3 κούπες κρέμα γάλακτος,
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Τοποθετούμε την ζάχαρη λίγη λίγη σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ανακατεύοντας την να πάρει χρώμα!
Ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε δυο λεπτά!
Την κατεβάζουμε από την εστία και ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα.γάλακτος!
Βάζουμε και το κορν φλάουρ ανακατεύουμε και τοποθετούμε ξανά στην φωτιά να δέσει!
Την κατεβάζουμε αφήνουμε λίγο να κρυώσει !
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και την ρίχνουμε επάνω!

Εκτέλεση φωτό   Τzeni Tsanaktsidou‎  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!