Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Ρεβανί πορτοκαλιού με καρύδα Θεικό !!!!


 
ΝΑ ΚΕΡΑΣΩ ΕΝΑ ΡΕΒΑΝΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ??!!   

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

5 αυγα,

1 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου ,

1 ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι σπορελαιο,

500 γρ σιμιγδαλι χοντρο,

100 γρ καρυδα,

1 μπεικιν,

1 βανιλια,

1 κ.ξ.πορτοκαλιου!!!     

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν να μην χασουν τον ογκο τους!

Ριχνουμε εναλλαξ σιγα-σιγα τον χυμο και το σπορελαιο!!!!!

Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το σιμιγδαλι,την καρυδα,το μπεικιν,την βανιλια και το ξυσμα!!!!!      Βουτυρωνουμε καλα το ταψι μας (28 ν) ριχνουμε το μιγμα και το ψηνουμε στους 180 β προθ.αντισ.μεσαια σχαρα για 40 λεπτα φυσικα τον φουρνο!!!!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!!        

ΣΙΡΟΠΙ::

Βραζουμε 3 ποτηρια νερο 3 ποτηρια ζαχαρη μισο λεμονι για 5 λεπτα!!!

Οταν το κατεβαζουμε το αφηνουμε 5 λεπτα θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα-σιγα!Δηλαδη απορροφει και ξανα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!