Πολύ ΑΦΡΑΤΗ! Πολύ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΉ!!Πάρα μα πάρα πολύ εύκολη ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ της ΤΖΕΝΗΣ!!!!Μου πέτυχε!!!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ Υλικά::
6 αυγά,
100 γρ ζάχαρη,
155 γρ αλεύρι είναι 1 και ακόμα ένα μισό ποτήρι,
2 κ γ .κανέλλα,
1 κ.γ γαρύφαλο,
1 βανίλια,
1 φ.μπεικιν,
200 γρ καρύδια ψιλοκομμενα!!!!
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
:Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη!!!!
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλευρι-βανιλια-κανελα-μπεικιν-γαρυφαλο και τα ρίχνουμε στο μείγμα αυγών σιγα-σιγα!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγα-σιγα τα καρύδια και ανακατεύουμε με μαριζ!
Λαδωνουμε το ταψί(28ν)ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 β προθ.αντιστ.μεσαια σχάρα για 35 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!
Την βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως!
ΣΙΡΟΠΙ::
Βράζουμε 3 ποτήρια νερό με 3 ποτήρια ζάχαρη,2 και μέλι,1 ξυλάκι κανέλας,μισό λεμόνι τον χυμό του για 5 λεπτά!
Σιροπιαζουμε κρύο γλυκό καυτό σιρόπι!
ΚΡΕΜΑ Υλικά:
1 λίτρο γάλα,
5 κ σ.ζαχαρη,
4 κ σ.γεματες κορν φλαουρ,
2 κ.σ.γεματες αλεύρι,
1 βανίλια,
50 γρ βούτυρο,
1 φακελάκι γκαρνι χτυπημένο σε σαντιγί!
ΕΚΤΈΛΕΣΗ::
Βάζουμε σε ένα μπολ λίγο από το κρύο γάλα και ρίχνουμε μέσα το κορν-αλευρι!
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθούν!Ρίχνουμε το μείγμα(κορν-αλευρι) ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε την βανίλια και το βούτυρο!
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως αφού προηγουμένως την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη!
Τέλος αφού κρυώσει καλά την αφρατευουμε με το μίξερ!
Ρίχνουμε την σαντιγί στην κρέμα σε δόσεις και την ανακατεύουμε να γίνει λεία!
Την βάζουμε πάνω στο γλυκό!
Ρίχνουμε και καρύδια με κανέλα και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!