ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΡΑΓΑΝΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ!!!!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ:
Χρειαζομαστε 10 φυλλα κρουστας καλη ποιοτητας,
300 γρ καλο αγελαδινο βουτυρο!!!
ΚΡΕΜΑ::Υλικα::
1 λιτρο γαλα,
180 γρ σιμιγδαλι,
100 γρ ζαχαρη,
1 βανιλια,
50 γ βουτυρο!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε το γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθει!
Ριχνουμε βροχυδωντας το σιμιγδαλι ανακατευουμε και μολις πηξει ελαφρως την κατεβαζουμε!
Ριχνουμε την βανιλια και το βουτυρο σε κομματακια ανακατευουμε τουλαχιστον για 10 λεπτα!!!!!!
Βουτυρωνουμε με 50 γρ βουτυρο το ταψι μας και τα 250 γρ βουτυρο το λιωνουμε!!!!
Και αρχιναμε:
Βαζουμε στο ταψι φυλλο και το ραντιζουμε με πινελο με βουτυρο συνεχιζουμε βαζουμε φυλλο ραντισμα ξανα φυλλο ραντισμα συνολικα 5 φυλλα!
Ριχνουμε την κρεμα!
Πανω στην κρεμα συνολικα βαζουμε 5 φυλλα με την ιδια διαδικασια (ραντισμα βουτυρου)!
Κλεινουμε τα πλαινα το βουτυρωνουμε καλα και στην συνεχεια στο ψυγειο για 1 ωρα!!!
.
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερου νερο με 3 ποτηρια νερου ζαχαρη ενα μισο λεμονι,1 ξυλακι κανελας για 5 λεπτα!
Ψηνουμε το γαλακτομπουρεκο στους 180 β προθ αντισ μεχρι να κοκκινίσει καλα!!!
Οταν το βγαζουμε οπως ειναι καυτο το σιροπιαζουμε με κρυο σιροπι!!!!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!